fredag 5 september 2008

Heinz Hopf


Vår nya säng levererades idag. Yeah! Det kommer att bli som att ligga i en pansarvagn; Panzerkampfwagen VI Ausführung H, förhoppningsvis inte med vidare destination Stalingrad (St Petersburg), dock. I så fall får vi fodra nattmössorna redan nu.

Ögnar snabbt igenom höstens tv-tablåer. Ännu en säsong av Sing a long och nu introducerar herr Baryard Musikmaskinen. Man undrar ju lite.. kan det vara så, möjligtvis, att produktionsbolag och tv-kanaler liiiite väl mycket överskattat svenska folkets enorma längtan och suktanden efter ÄNNU ett lekprogram? Är det verkligen vad vi vill se – kändisar leker i tv – igen? Eller kändisar och kändisar.. vissa har ju gått ut så seriöst med att leka i TV att de inte är kända för nåt annat. Typ My Holmsten, Sussie Eriksson, Mi Ridell, osv. Men kulturarbetare måste ju också dra in stålars för sitt uppehälle, även om det innebär att sälja sin själ en smula.

Vet inte riktigt hur jag ska få ihop en gårdagsdiskussion med en vän kring skådisen Heinz Hopf. Mest kanske känd för den breda publiken som Erik Eriksson i Varuhuset men med en lång och gedigen karriär bakom sig. Onekligen tvålfager som få och ett ansikte som klippt och skuret för att spela stiliga men grymma gangsters eller nazister. Och säga vad man vill om nazister men klä sig, det kunde dom. Hur som helst så fick jag veta att den synnerligen hårdkokta filmen med Hopf, med den underbara titeln Thriller – en grym film och mjukporrskådisen Christina Lindberg i ögonlapp, som sägs ha inspirerat Quentin Tarantino till porträttet Elle Driver, Daryl Hannahs karaktär i Kill Bill. Kanske inte så oväntat, då Tarantino alltid haft en speciell vurm för sleaze, såsom ju den svenska synden på film var ett tidigt exempel på. Apropå roliga filmnamn så har Hopf också medverkat i filmer som Ann och Eve – de erotiska (1970) och Mördaren – en helt vanlig person (1967). Mottar gärna tips på hur man kan komma över dessa sistnämnda filmer – på laglig väg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heinz ser ju tom bra ut i slutet av filmen då han ligger nedgrävd och har snaran runt halsen. Är nog ingen slump att Quentin kallar "Thriller" för den "Ultimata filmen om hämnd".
Undrar vad Quentin skulle kalla "Hål i väggen"? När får vi se Linda Rosing ligga nedgrävd med en snara runt halsen?

Mr Oakbitch sa...

Men hon har fortfarande en chans att ta sig igenom hålet i väggen? :)

Anonym sa...

Kolla Megastore.se... båda finns där :)