tisdag 9 september 2008

Ballar av bomull

Jag bojkottade förstås Kristallen men kan ändå i kommentarerna efteråt konstatera att det blev som förväntat. Trist kompiskorruption och krystade skrivbordskalkylerade taffliga skämt till förutsägbara vinnare. Allt producerat av kanalen som vill vara som en 35-årig tvåbarnspappa med lång nyckelkedja och baggy pants. Och det är ju deras grej. Kanal 5 har ju alltid levt enligt devisen på ett komparativt adjektiv. Är nån vågad är vi MER vågade, osv. Dummare än, omognare än.. ja, lite harder, faster Scooter, fast i tv-form.

Förutom plumpheterna på scen så stör jag mig, som vanligt, mest på Hanna Willenius dildosprutande intervjuer för Ballar av stål. Denna Bully-variant av Anderssonskans Kalle-bus, helt och hållet applicerbart på en av Dr Phils mest inhamrade fraser; ”hon gör det – för han hon kan det”. Kommer man undan med ett beteende så är det fritt fram att fortsätta. Den nya åsiktsfriheten, bloggarnas förlängning, det är min RÄTT att uttrycka min åsikt om andra, även om den är sårande eller kränkande för dom. Skiter väl jag i, hey, freedom of speech, liksom! Ballar av stål är just ett uttryck av de skolgårdsfasonerna; tycker jag att det är kul att driva med folk, på andras bekostnad – så behöver inte jag ens be dem om tillåtelse för att få publicera det. Bara jag själv tycker att det är roligt, JAG är min enda måttstock. Jag som trodde att humor byggde på att båda parter faktiskt tycker att det är roligt – annars är det väl bara regelrätt mobbing? Hanna Willenius tramsiga vattensprutande bör ju därför lätt kunna gå under både förargelseväckande beteende eller en JÄMO-anmälan för kränkning, vilket kanske ett bra sätt att få slut på tramset. Bildbevisningen står ju kanal 5 själva för.

Och är det så kul att spruta vatten på kändisar egentligen? Vari ligger programmets trigger när man ändå bara ger sig på snälla mjäkiga kändisar som i bästa fall reagerar med ett ”nämen, hörre du!” eller ”det tyckte du var roligt va?” På vilket sätt skulle att göra sig stor på en svag persons bekostad vara en balle av stål? Enda gången det hettade till var när Willenius sprutade vatten på statsminister Reinfeldt och fick dagsböter och dessutom efteråt näbbade emot med nåt fantastiskt argument om att hon bara skötte sitt jobb. Skulle inte förvåna mig om hon åberopade sin journalistiska integritet också. Men Kanal 5 – harder, faster, Scooter, kom igen – var lite mer vågade då! Provocera kändisar som verkligen kan bli provocerade och hugger tillbaka. Spruta ner Paolo Roberto eller Ken Ring. Skvätt ner Thabo Motsieloa med tippex eller dränk Nalin Pekgul i grisblod. Lite action fan! Rigga högtalare med kulsprutesmatter utanför Hells angels klubblokal! Eller bara polissirener. Tryck upp en negerboll i ansiktet på ordföranden för Nationalsocialistisk front! Överraska Jan Guillou med smäll i pannan med skaftet från en matkniv och gör lustiga antydningar till Ondskan. Reaktionen var ju A och O, eller hur?

1 kommentar:

Anonym sa...

HAHA! då skulle JAG kolla på programmet!