onsdag 15 oktober 2008

Dig out your soul

Mmm, härlig början på morgonen när paketet från Ginza dimper ner i brevlådan. All höstens bästa (förhoppningvis) britpop på en gång. Har annars pratat med en vän som tycktes uppslukad av jorden på sistone. Hon beskriver sin bortvaro som Bangkok hilton, komprimerad till några veckor i en lägenhet i Aspudden. Fick en kort recension av Brideshead revisited (En förlorad värld), som att hennes sambo hade somnat, att det var mycket tweed för pengarna och att det var för LITE sexuella och homoerotiska undertoner.

Funderar också kring det här Pittstims-utspelet, som visserligen var lite kul. Dramaten som en statligt subventionerad grisfarm, där manschauvinister med för stora egon svinar runt på krogen, slåss, är otrogna och dessutom blir hyllade som riktiga karlakarlar. Visst men i ärlighetens namn, hur många var de här svinen egentligen? 2? Varav en slutat. Då tycker jag man borde satsa mer krut på att förändra attityder inom sportens värld. Det är i omklädningsrummen som man på ett tidigt stadium fostrar unga mäns dåliga syn på kvinnor och homosexuella - och hur det där hänger ihop. Homofobi och kvinnoförakt. För en bög är ju som en kärring och kärringar är ju sämre. Och ingen vill ju spela som om man hade handväskan under armen.

1 kommentar:

Cam sa...

Absebalut Herr Oak!! Håller totalt med om sportens negativa inverkan på kvinnoföraktet och homofobi skapas i omklädningsrummen.. Sprider sig som svettdoften... *yacka*