torsdag 4 juni 2009

10 000...

Gamle kung fu-skådisen och Tarantino-favoriten David Carradine hittas hängd i en garderob på sitt hotellrum i Thailand. Vad får en 73-åring att ta ett så drastiskt beslut - mitt under en filminspelning dessutom? Vill inte dra några snabba slutsatser men tror det är ninjorna som slutligen, på ålderns höst, "plockade" den gode Carradine. Eller Uma Thurman?

Och nyheterna från Lettland gör en inte muntrare. Ekonomin är så dålig att 40% av alla lettiska sjukhus slagit igen, däribland många mentalsjukhus. Herregud. Det är som den gamla tjuvringningen i Hassan, där man frågade Ja till EU-kontoret inför EU-inträdet, om det nu skulle svämma in 10 000 tyska bögar i Sverige. Är risken stor nu att 10 000 sinnessjuka letter i tvångströjor gör vilda Pamplonarusningar ner för kafégatorna i Riga, så att man inte ens kan få zippa på sin latte ifred?

Musikaliskt kan jag tipsa om The Veronicas. Två tvillingsystrar från Brisbane. De har en jättehit på G, som inte alls tycks ha nått Sverige än. Men den kommer.. Annars är det med det lilla barnets upprymdhet inför julafton man konstaterar att Arctic monkeys äntligen släpper ny skiva, 24:e augusti är det sagt. Vad som är än mer spännande är att skivan är producerad av en av mina gamla idoler; Josh Homme, frontman i Queens of a stone age. Ojoj! Det här kan bli hur bra som helst.

Inga kommentarer: