tisdag 12 maj 2009

Eurovision 2009

Då var första semifinalen i melodifestivalen avklarad, med några höjdpunkter och några rent pinsamma nummer. Ärligt talat.. Tjeckiens bidrag..? Vem hade röstat fram dem? Den där lilla killen i cape borde nån släpa ut på gatan och prygla upp med sitt bälte - i direktsändning. Det drypande pretentiösa bidraget från Israel, den vidriga finska eurotechnolåten med en cool kille i bakvänd keps.. (såå 2009!).

Egentligen hatar jag allt vad rockopera och hela den här Nightwish-trenden heter men Vitrysslands bidrag var ju rätt bra. Det tillsammans med Malta utgjorde nog topp tre - och bäst av alla var Islands Yohanna i Is it true. Bäst låt, sötast tjej. Hon tillsammans med Portugals Sara Rue-kopia.

Malena Ernmans La voix kändes riktigt märklig och hur man valt en ljussättning där allt försvann i kontrasterna. Men visst, sjunga kan hon. Final? Ja, allt annat vore väl en skymf mot allt vad god smak heter. Och så här med lite mer facit i hand.. den mäktiga mellanakten med militärkörer, stridsvagnar, stridsflygplan, folkdansare, hiphopare och Tatu - hur långt ifrån Tingeling var de egentligen??? Så vad var de så upprörda över?

1 kommentar:

Anonym sa...

exakt.. kändes som en variant på Tingelin =)