måndag 9 mars 2009

Design = bögar

Tv-måndag, inrednings- och bögmåndag. Design Simon & Tomas missar man ju förstås aldrig men en annan favorit har tornat upp sig på den påvra tv-himlen; Top design, med ett gäng talanggfulla inredningsdesigner som i varje program tävlar utifrån olika teman och så åker den sämste ut - tills bara den bäste designern återstår. Om man då tycker att Project runway eller Shear genius är gayigt så är Top design än mer ickedemogafiskt. Skulle nog säga att bara Groomer has it - tävlingen för chica hundstylister är snäppet värre. Jag har absolut ingenting emot homosexuella men varför bara spä på den våldsamt ensidiga klichéebilden av hur homosexuella män är? Feminina, tillgjorda röster, slappa handleder, gapiga, självcenterade, gråtmilda, modemedvetna ut i fingertopparna. Yta och estetik, inget annat. Det börjar kännas som att tv-bolagen aktivt söker klichéerna - den där man får exakt vad man förväntar sig och inga nyanser.

2 kommentarer:

Anonym sa...

men hallå... tv-bolagen söker väl klichéer i ALLT dom gör? Inte bara bögar...? Däremot inte sagt att jag inte håller med dig...

Mr Oakbitch sa...

Jo, visst är det väl så.. :) Det är som Tv4-sportens försök att bryta grabbigheten. Att bara anställa snygga tjejer som skulle kunna passa i Slitz. Som en fond av kuttersmycken mot de manliga reportrarna som gärna får vara äldre och ha "karaktär".