måndag 16 mars 2009

Dans och död

Just det.. det var ju Charleston i söndags. Om första träningspasset var ett jobbigt Friskis & svettig-pass så var andra passet ett Boot camp. Allt vi lärt oss från första gången skulle vi nu göra i ett högre tempo och dessutom addera sinnessjuka sparkar och fotvikningar likt solrosor. Allt i ett galet tempo. Är det meningen att man ska känna blodsmak i munnen? Känns som att man är rätt långt ifrån de här löst lediga dansarna i svartvita filmer som tycks dansa allt, som om det vore ett infall för stunden, en impuls. Det är svett och träningsvärk - med för många människor på för liten yta. Den glättiga musiken blir i det sammanhanget mest hånfull.

I övrigt kan man konstatera att fildelningen nu också skördat sitt största offer i Stockholm. Mega store vid Sergels torg, slår igen portarna. För dålig lönsamhet. Tråkigt men en tecken i tiden. Såväl klassiska och legandariska Virgin megastore i New York på Times square och Union square, liksom Virgin på Princes street i Edinburgh har klappat igen relativt nyligen.

Aftonbladet slår upp stort hur Claes Malmberg och Lennie Norman hoppar av Grillad, redan efter ett program, med argumentet;"det är för lite värme och humor, det blir en allmän uppvisning i elakhet”. Uppenbarligen har man inte fattat konceptet från början. Och att det blir för lite humor när det gäller Malmberg och Norman.. beror inte det på dem själva? Har de nu nått självinsikt kring nåt vi andra redan visste...?

Inga kommentarer: