fredag 13 februari 2009

Alice, Chris och Annie

Om inte grungen i stort sett vid det här laget varit död och begraven så blir den det nu. Två dåliga nyheter på kort tid. Den första är att ett av mina absoluta favoritband från den tiden; Alice in chains, återförenas. Ett liiiitet problem i det hela är att Alice in chains splittrades 1996 och 2002 dog deras karismatiske sångare Layne Stayley i en överdos. Layne Stayley för AiC var ungefär vad Freddie Mercury var för Queen, Bono för U2 eller vad ett Seinfeld skulle vara utan Kramer. Redan 2005 försökte man sig på en ytterst anonym återkomst och nu är det dags igen. Varför inte bara låta ett legendariskt band få vila i frid?

Den andra spiken i grungens kista är att Chris Cornell (ex Soundgarden/Audioslave) är på gång med ny soloplatta, för att portionera ut de sista unsen av stolthet han har kvar. Karriären har börjat gå allt kärvare och senaste soloskivan var riktigt, riktigt dålig. Vad gör Cornell och hans rådgivare inför den nya skivan? Vi plockar in Timbaland! Världens mest framgångsrika hiphop och r'n b-producent, för att hotta till gamle Chris och få karriären upp på spåret igen. Första smakprovet; singeln Part of me, är så gräslig att man skäms. Tuffe rockaren Cornell har blivit en Rihanna.. en Britney.. och det kan inte kännas bra innerst inne. Inte för nån, inte för Cornell och inte för Timbaland, som i stort sett gett Cornell de där överblivna resterna av en dålig låt, som ingen annan ville ha.

Annars är det en trend att äldre artister gör covers på yngre artister, som en språngbräda tillbaka till rampljuset. Och ibland funkar det. Snart 55-åriga Annie Lennox är tillbaka med en riktigt bra cover på Ash's gamla Shining light och frågar ni mig.. så funkar det! Se videon HÄR!

2 kommentarer:

Wayne sa...

Är Melvins något som faller herrn i smaken?

Mr Oakbitch sa...

Melvins har åtminstone fallit i smaken.. en gång i tiden. Jag är mer intresserad av hur vurmen just för den lesbiska amatörporren vuxit fram? Den oborstade butchiga porren..?