torsdag 29 oktober 2009

Sverigedemokraterna och fördömanden

Kampanjerna mot Sverigedemokraterna är i full gång, så härligt politiskt korrekt! Nu har till och med ett antal kändisar gått ut i en kampanj för att bekämpa vardagsrasismen och ifrågasätta Bert Karlssons mysrasism, de här negervitsarna, som folk ändå bara tycker är harmlöst roliga. Det måste bli ett slut på dem! Visst - i så fall bör det bli ett slut på Norgehistorierna, trista kniv & bastu-skämt om finnar, giriga judar, snåla skottar, kineser som inte kan uttala bokstaven "r" och tystlåtna norrlänningar, kulturlösa amerikaner och framför allt - stoppa alla förnedrande blondinskämt. De om nåt är mysrasism mot en ras och framför allt att den är nedsättande mot blonda kvinnor, som per automatik alltid är korkade utöver det vanliga.

Stoppa också mobbing-TV - dokusåporna, Ballar av stål, Roast på Berns och allt som går ut på att "luften är fri, luften är fri - jag är precis hur elak och taskig jag vill mot dig - för det är min rättighet - och dessutom är det ju roligt!" - samtidigt som skolor över hela landet dagligen kämpar med att det INTE är ok för barn att kalla varann vad som helst och vara elak mot andra - bara för att kändisar på tv är det. Och att det är inte ok att se ner på kvinnor, trots att hiphopvideos dagligen pumpar ut motsatsen.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att rösta på SD men att gå in i det här vanliga tramset och fördömandet kommer bara göra dem starkare och beundrade underdogs. Den som får mycket skit får också mycket sympati för att de står emot. Och varför går de etablerade partierna och de vanliga tyckarna alltid in i samma fälla - genom att bara gå på en fördömande linje, istället för att faktiskt se på symptomen? VARFÖR växer sig SD allt starkare? Är det bara för att de är elaka och dumma mysrasister som helt plötsligt "out of the blue" bestämt sig för att rösta på SD? Varför anser idag över över 4% av svenskarna att SD är ett parti som lyssnar på dem? Kanske för att de andra partierna inte gör det? Varför är reaktionen så stark på SD's utspel men samtidigt att kravallerna i Rosengård, Fittja, Hovsjö, Falkenberg och Hisingen förbigås med tystnad. Ingen fördömer händelserna, ingen säger någonting. Och det kan ju vara politiskt korrekt men det lägger också både ved och bensin på ett groende missnöje. Vägrar man att föra diskussionen på två plan och se grogrunden för folks rädsla inför ett nytt våldsamt Sverige som INTE klarat av integrationspolitiken under 30 års tid - så föder det i slutändan en väldigt stor frustration och en motreaktion. Tror fortfarande att varje brinnande bil i förorten är en ny röst för SD - och det kan väl ändå inte bara vara SD's fel?

1 kommentar:

Anonym sa...

Kunde inte ha sagt det bättre. Håller med. Fokus ligger fel på mycket.