måndag 26 oktober 2009

Se på tv

Det finns vissa tv-serier som hypas utan att man fattar nånting av storheten, medan vissa andra faller en fullständigt på läppen. En serie som jag verkligen inte fattar grejen med - som jag bara blir provocerad av, är United states of Tara. Toni Colette som kvinnan med multipersonligheter; ena stunden är hon rena Stepford wife-personligheten, i nästa växlar hon över till att bli en trotsig tonåring som tuggar tuggummi, för att sen slå över till att bli en butchig, öldrickande manlig lastbilschaffis. Kul på manusstadiet kanske... En serie som också hypas men som infriar förväntningarna är sköna Hotellet (At the hotel), en knasig prisbelönt kanadensisk serie om livet på ett gammalt hotell fullt av bohemer, konstnärer och knäppgökar. Kryddat med en röd linjen kring ett gammalt ouppklarat mord. Hittills har det bara blivit bättre för varje avsnitt. Serien ska då inte blandas ihop med härliga tv-serien Hotellet som gick på 80-talet med James Brolin, Connie Sellecca och Anne Baxter. Vill ha ett minne av att jag gillade den serien också. Som sagt.. det gick inte så mycket annat på tv på 80-talet...

Slutligen finns det en serie som man inte ens kan motivera varför man tittar på. Det är som att inte kunna vända bort blicken från en bilolycka. Gapiga amerikaner springer runt i världen i jakt på kickar och en miljon dollar. Amazing race har så många spekter av amerikansk kulturimperialism och arrogans inför gamla länders kultur - men det är ändå väldigt kul att titta på. Och nu är det ju bara tre par, de minst sagt underhållande Mo-Jo's åkte ur sist. Paret som hela tiden grälar med varann och där båda tycktes utrustade med extremt kort stubin.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hotellet försökte med vid 3 eller 4-e avsnittet, men fattade 0, ibland är det svårt att ta upp tråden om man inte ser från början. Men min tv var på lagning på 3 omgångar sen i somras, så jag missade mycket eller inget.
det jag tittar gärna (imorgon torsdag 22.30 på 4- an ) Ice road truckers. om lastbilschaffisar som kör tungt till oljeborrningarna i Alaska på livsfarliga isvägar, ibland ända ut till ishavet där de inte får köra snabbare än 20 km annars åker de igenom isen. Otroligt vad man inte gör för bra betalt.

Mr Oakbitch sa...

Jag gillar också Ice road truckers... och vill man se en film med samma skrämmande tema kan man alltid se Frozen river... :)