onsdag 31 december 2008

2008

En kort årssummering av 2008 får väl summeras som ett rätt bra år. Inte lika kul och resgalet som 2007 men ändå. Vi hann besöka Dublin och den mysiga kuststaden Blackrock, var både i Slovakien, Österrike, Tyskland och på hösten även i Polen. Salzburg och besöket på Örnnästet Kehlstein får nog betecknas som höjdpunkterna.

Inga vänner gifte sig under året (och alla verkade tro att VI skulle göra det). Vänskapskretsen tycks annars ha kommit till den punkten då man antingen gick skilda vägar eller skaffade ett andra barn. Vi beklagar det förstnämnda och gratulerar det sistnämnda.

Vännerna bestod. Vid det här laget brukar det vara så. Bekanta, kolleger och ytliga kompisar kommer och går men vännerna består. Första året i den nya lägenheten rann iväg som en nysning. Helt klart har det hänt saker men fortfarande finns massor kvar att göra och kanske mest spännande blir den tavelvägg med svartvita ramade fotografier som under våren ska upp i vardagsrummet. Behöver dock fler bilder. Hanni P?

Startade denna blogg, färdigställde en bok (även om den inte är redigerad) och skriver stadigt på mitt andra större projekt och utöver det så jobbade man på ytterligare ett år på psyket, första hela som fast anställd. Fotograferandet har svajat även detta år. Vill göra mer, bättre kort och förstås ha en bättre kamera. För det är ju alltid kamerans fel att korten blir dåliga? Våga fråga folk på stan, se ögonblicken och ta smartare kort - gärna på människor. Arrangera upp scener att fota, dra igång teman och projekt. Ja, det får bli nåt av mottot för 2009. Bli en ja-människa, bejaka kreativiteten och få saker slutförda. Och resa förstås!

Sportsligt var det ett uselt år, kulturellt helt ok (även om det kanske inte blev så många pjäser som man önskat). Kändes som att Dramaten hade ett mellanår vad gäller bra pjäser och att man blev utklassade av Stadsteaterns större vitalitet. Hann knappt gå på några utställningar alls i övrigt. Musikaliskt regerade post-britpoparna även detta år och bästa film blev en brasiliansk uppföljare.
Inget party för mig ikväll, då jag åkt på att jobba. Hmmm. Men hur som; Gott nytt år på er därute, where ever you are!

1 kommentar:

Anonym sa...

Svartvitt alltså? Storlek? Motiv? Tema? Idéer? Flyttar till gästlägenhet ikväll och hoppas att vi blir klara och slipper städa imorgon. Sen ska jag bara försöka sova ut lite innan jag är redo att möta världen igen! Och både kameran och datorn stannar vid min sida under bostadslösheten också...