onsdag 14 december 2011

The rose with a broken neck

Som en halvdryg borgarbracka till personal uttalade sig under kvällen: "bara för att man är galen betyder väl inte det att man inte kan se lite välvårdad ut?". Galen med stil, helt enkelt. Annars är det mesta sig likt på psyket. En patient vägrar sova, eftersom någon ockuperat dennes säng. Undrar ju förstås vem, då ingen ligger där vid tillsyn. Får förklarat men en överlägsen suck att jag självklart inte såg nån, eftersom det ju är den osynliga schäfern Patrik som ligger där. Hm.

Terminens sista tenta gick av stapeln igår och nu är det helt plötsligt bara slut... Allt pluggande, all ångest och drillande av italienska palats, kyrkor och fasader. Poff, som en punkterad ballong. Nu är man ledig i en månad, innan allt drar igång igen. Konstigt. Nu är det bara jobb, julklappar och socialiserande kvar av året. Kändes märkligt också att träffa Virus ikväll, över en middag, som ett sista farväl. Om en vecka åker hon ut i vida världen för att träffa kärleken, för första gången. Ingen returbiljett bokad. Det låter onekligen spännande.

Den är redan rätt omtalad men man kan ju inte låta bli. Katrineholmskurirens lustigkurre till rubriksättare som i veckan lyckades med den den osmakliga ordvitsen "Flensost på Nobelmiddagen". Givetvis syftades det på lokalpatriotisk stolthet över att ost från Flen serverades till Nobelgästerna.

Inga kommentarer: