måndag 26 september 2011

Nytt men detsamma

Mycket som är nytt men ändå detsamma. Typ. TV4's nya humorshow på prime time, söndagar klockan 20 är Robert Gustafsson i full frihet. Gustafsson tre trappor. Han gör alla roliga roller själv och har dessutom skrivit manuset. Det är nytt men det är ändå detsamma. Karaktärerna känns igen från förr, under bältet-humorn också. Det är lånat lite här och där från tidigare sketcher och jag inser efter en kvart av programmet att jag inte skrattat en enda gång. Nytt men detsamma. Ungefär så är det med varje ny Baluba-produktion i genren humor. Partaj är likadant. Man förmår bara inte att lyfta sig till godkänd humornivå och fortsätter enträget med sin hafsigt påkomna halvmesyr till humor, skrivbordsprodukter, man fortsätter med att ha med Peter Settman som gäst och Johan Pettersson som deltagare. Låt mig klargöra en sak. Johan Pettersson är Sveriges absolut mest överskattade och sämsta "komiker". Någonsin. Ingenting han någonsin gjort under hela sin karriär har varit roligt. Det är verkligen helt otroligt hur han lyckats få beskydd under Peter Settmans vingar hela sin karriär och varit konstant medioker och helt ofattbart tråkig. Nytt men ändå detsamma.


Nytt men ändå detsamma är väl också det nya "fräscha" samarbetet mellan Metallica och Lou Reed. Redan när man hörde om samarbetet insåg man hur det skulle låta. Metallica står för musiken och Reed kan i vanlig ordning sjunga sådär atonalt och falskt, som ju han gjort sig känd för. Första smakprovet The view är precis så. Reed reciterar till Metallicas tuffa monotona riff. Nytt men ändå precis detsamma.


I helgen var vi så för första gången på återbesök på Stockholms bästa kafé (enligt mig) Petite France, sen grundaren Sebastien Boudet sålt sin skapelse vidare. Hur tar man över nåt som näst intill är fulländat? NK-bagarna Peter Hartai och Stefan Johnson-Petersén tog hur som helst över och har åtminstone slagit mig med häpnad. Man har gjort stället än mer franskt (personalen i kassan pratar flytande franska), bullar och bakelser är lika goda som förr och det enda som var dåligt med gamla Petite France var den rätt trista lokalen. Och den har man jobbat på att förändra till det bättre, med nya tavlor med Parisiska motiv, med lyxiga lampor i taket och gardinkappor i samma färger och det är verkligen en förändring till det bättre. Snygg lokal och en aprikosbulle som var så god att jag nästan trillade av stolen. Nytt men inte detsamma!

2 kommentarer:

antonia sa...

Tv utbudet har blivit dåligt. Finns nästan ingenting att se på någon av kanalerna. Men kanske är det lika bra det.
Dock finns en serie som går under namnet Dox , som visar mycket intressanta dokumentärer. Den är på tisdagar på kanal 1 runt 22.00
Har nog inte sett en enda som inte var sevärt. Men det är ju inget humor i den.

Den där kafé...fint och elegant...är det självservering eller blir man serverad vid bord. Fast jag antar att det ÄR självservering, vad skulle vara i Sverige annars.

Mr Oakbitch sa...

Bara självservering. Kan knappt komma på några kaféer i Stockholm som fortfarande skulle ha servering vid bord. Nja, en handfull då.. :)

Dox är nästan alltid bra, medhålles. Såg för några veckor sen Catfish, som var oerhört fascinernade och helt knäpp.