torsdag 17 februari 2011

Positivt!

Fick en kommentar idag om att Peepin Toms håller på att utveckla sig till en hata-hata-hata-blogg och så ska det ju inte vara. Så därför blir det här ett positivt inlägg om allt jag faktiskt tycker om just nu.

1. Dansbanan i Täfteå. Det är genuint, norrländskt, svenskt, nördigt men ändå gjort med så mycket hjärta att man inte kan annat än gilla serien. Även om jag själv inte skulle kunna tänka mig att bo i en sån obygd och gilla dansband men man känner redan för alla karaktärer och dramat i vardagen. När ska Kjell få sin första körning? Kan inte Signar bara plocka av sig peruken och ska Mats-Ove (han som är lite eljest) någonsin våga sig på att fråga en kvinna om en dans?

2. Blondie. Upplever en enorm revival av det gamla 80-talsbandet och allt egentligen pga Kristian Luuks fantastiska fingertoppskänsla i På spåret, för att återuppväcka fantastiskt bra musik från förr, som man glömt bort. Gamla busringningsprogrammet Hassan gick mestadels till historien för sina klassiska skämt men inte många minns vilken fantastisk musik man spelade och hur mycket man låg i framkant med att introducera 90-talets indievåg. Luuk bygger vidare på det och gamla nostalgiker som jag själv fäller en tår inombords när Miss Li sjunger Atomic swings bästa låt In the dust eller Pauline gör en fantastisk version av Nicos Chelsea girl. Hela min Blondie-revival beror på Elin Ruth Sigvardssons Union city blue.

3. På spåret. Av ovanstående skäl och flera andra. Det var bra redan på Oldsbergs tid men har blivit ännu bättre nu. Och så finns ju deltagare som Johanna Koljonen...

4. Kultur/semester-vår. Biljetterna samlas på hög över allt som ska göras i vår. Stormen på Dramaten var bra men förhoppningarna på Tartuffe är högre ställda. I övrigt blir det även Bröderna Karamazov, Le clique på Tyrol och en vecka i Moskva till våren.

5. Fika. Såväl hemma som på stamhak. Eller nya ställen. Tar gärna emot nya tips.

6. Foto. Att fota själv men också att just nu hitta ett snyggt liggande porträtt i svartvitt till vardagsrummet. Ett djärvt, genialiskt, snyggt och sexigt kort. Allt i ett. Nån som har några förslag på var man ska leta?

7. Sherlock Holmes. Helt fantastisk nyversion av den gamla klassikern och åtminstone jag svalde hypen med hull och hår och lite känns det ju som att verkligen lämna en fest när den är som roligast. När man väl kommit in i det och bara ville ha mer, mer, mer så POFF, tog det slut. Gillar allt med serien. Benedict Cumberbatch med sitt säregna utseende och stil, nerven, det snygga fotot, Londonporträtten och Martin Freeman, som i mångt och mycket spelar samma roll som i The office. Tystlåten och lite förbryllad.Tror att det som bäst håller på att spelas in nya avsnitt i England just nu... så vi i Sverige lär få vänta lääääänge på en fortsättning.
-
8. Svensk pop. På G. Erik Hassles samarbete med Jocke Berg och Martin Sköld bådar gott i förstasingeln Are you leaving. Veronica Maggios trallvänliga Jag kommer har alla chanser att bli en hit och Oskar Gyllenhammar kan bli ett kommande stjärnskott. Och då har jag inte ens nämnt nya plattor med Andreas Mattsson och Niclas Frisk.

Inga kommentarer: