onsdag 6 januari 2010

What's your color, Björn?

Egentligen händer det inte så mycket just nu. Svinkallt ute, så man sitter inne och fördriver tiden med att äta glass, drömma om Paris och se på filmer som man fått ta, bara för att allt annat var urplockat i videoaffären. Om NÅN där ute har ett lite udda Paris-tips, så tas såna emot med varm.. hand.. famn.. eller vad man nu säger. Intressant annars är den "lek" på pågått på Facebook den senaste dagen, där alla kvinnor, utan att ge några ytterligare förklaring, berättar vilken färg de har på underkläderna. Blå, vita med spets, rosa-bruna, svart (förstås), röda, osv osv. Det är en intern grej som väl männen ska klura ut - eller sitta som frågetecken till. Men det finns alltid nån kvinna som förrädiskt och illojalt hugger sina hemlighetsfulla medsystrar i ryggen och glatt berättar vad det handlar om.

Efter patetiske Ranelids utfall i Stjärnorna på slottet så väcktes också frågor. Var hans medverkan bara en anledning för att få gå till storms mot sina kritiker? Tycka lite synd om sig själv? Egentligen är det märkligt att kritiker främst hakat upp sig på Ranelids utseende och inte hans persona i övrigt. Maken till mer självgod och kategorisk människa får man väl leta efter. Strösslar överdrivna superlativer omkring sig och pratade hela tiden i termer av "alltid", "ingen annan har någonsin", "aldrig förekommit" - allt var bara ytterligheter. Definitiva slutsatser. Allt som figurerade kring honom själv. Han var som en poetisk listmakare, allting var antingen det bästa någonsin, eller det sämsta. Det fanns inga mellanlägen. Men trots självgodheten och det eviga kategoriserandet - Sverige behöver folk som sticker ut - nån som kan knäcka våra imaginära ryggrader lite då och då. Hur trist skulle det inte vara annars?
http://365.hemsida.net/, för er som vill följa fotobloggandet.

2 kommentarer:

Audrey Fenn sa...

Patologisk narcissism är min slutgiltiga diagnos.

Mr Oakbitch sa...

Ja.. men han har ju ändå en fru.. och en hund.. så total narcissist kan han väl inte vara? Eller är de också bara kulisser och rekvisita i hans liv?