måndag 14 december 2009

Tiger Skog, konferensfyllon och flickan som tappade konceptet

Kanske ett dåligt omen att vara med i Gilettes reklamfilmer? Först var det Thierry Henry som efter den berömda handsen i VM-kvalet mot Irland blev klassad som en fuskare och svinpäls av en hel fotbollsvärld. Sen kom då förstås häradsbetäckaren Woods på det, mannen som tappat ALLT i trovärdighet och som inte direkt kan bortförklara sitt systematiska beteende som ett litet snedsteg. Kvar står nu bara Roger Federer med äran i behåll. Hur länge väljer Gilette att fortfarande rulla sina reklamfilmer med Woods? Såg den så sent som igår. Hur länge dröjer det innan Roger Federers gloria faller?

Hektisk helg med trevlig julfest som grädde på moset. Blir alltid lika imponerad värdparets fingertoppskänsla för att mixa festfolket - allt från barndomsvänner till att vara "en kille som passade våra jackor på Kvarnen för två veckor sen" och ändå få personkemin att funka. Så det kanske var logiskt i det klimatet att också bli bjuden på nyårsfest hos en person jag aldrig träffat tidigare. Det är väldigt märkligt när man tänker på det.. Hur får man ihop människor att funka på en fest/bröllop. Varför blir vissa bröllop/fester supersuccéer medan andra, med också likvärdiga sammansättningar av gäster - blir skittråkiga? Kanske fick jag ett svar under jordbordsmiddagen i förra veckan. Vårt sällskap funkade utmärkt men i ett rum bredvid hade ett stort gäng Svensson-gubbar på konferens tagit plats. För mycket sprit, inga kvinnliga moderatorer och nån kombination av dåligt ölsinne, folk som blir personlighetsförändrade av alkohol och trött fyllesexism. Ja, de var förmodligen på väg åt "slipsen runt huvudet-stadiet". Som att nu är vi fria från våra kärringar ett tag, så då måste vi passa på att svina lite. Och till alla de som är emot invandrare... vilka är det som missköter sig så fort det kommer in alkohol i bilden? Det är knappast muslimerna (som inte dricker alkohol) eller sydlänningar som dricker vin för det sociala umgängets skull - inte för att bli kanonpackad, gapig, pinsam och slutligen stupa som ett vrak i ett hörn. Det är som nåt arv från ungdomen, att man dricker tills man svimmar - av egoistiska och självdestruktiva skäl.

Sett lite film i helgen också. Flickan som lekte med elden var ju helt hopplöst rörig och ospännande och Noomi Rapace är verkligen ingen bra skådis. Vad hände egentligen med kvalitetkontrollen från första filmen? Vi ger Paolo Roberto en talroll, för han är ju en sån bra skådis. Sen låter vi en kille med talfel ta en annan roll - han måste ha fått ledigt från Sveriges radio, där alla med talfel hänger annars. Sen kryddar vi med lite överspel också - tada!! Skämtsamt skulle man kunna säga att Daniel Alfredsson borde återgå till att spela hockey i Ottawa, istället för att försöka sig på att regissera film. För det gick inget bra, Daniel.

Inga kommentarer: