tisdag 1 september 2009

Bränder, Mogi och Imogen

Det här är ju förstås ingen revolutionerande tanke och den har uttalats av många - men med bara ett år kvar till valet och allt fler exploderande krutdurkar a la Paris förorter; Rosengård, Gottsunda, Hisingen, Hovsjö, Tensta & Rinkeby, så kan man bara konstatera att dåtidens skräckscenarion besannats. Och för varje brinnande container, trappuppgång, bil eller skola, för varje raket som skjuts, eller sten som kastas på brandkåren och ambulansen - kommer resultera i fler röster för Sverigedemokraterna. I nuläget behöver inte SD göra någonting, de kan bara luta sig tillbaka och peka på ett Sverige som misslyckats i både flyktingmottagandet och integrationen med ett "vad var det vi sa?"

Egentligen borde man väl inte kommentera nätfenomenet och hypen kring Mogis språkrevolution och seriositeten i uttal av egenpåhittade ord såsom pördy och schneerdy. Ändelsen på orden är väldigt viktiga, för att man verkligen ska bli förstådd. Det värsta med den här självupptagna smörjan är väl egentligen inte den oförargliga bruden i sig - utan att det garanterat finns folk (läs fjortisar) som inspireras av det här och sakta men säkert kommer att införa det i sin omgivning. Så om jag till säg.. jul, kommer att avfärda en julklapp med frasen "den här tröjan är ju bara såå fräsigt perd-ey!" så.. stoppa mig. Med våld, om så krävs.

Musikaliskt så tar Imogen Heap sats igen, för de stora genombrottet. Efter endast två soloplattor på 11 år (+ sång i gruppen Frou frou), kommer nu så den tredje skivan "Ellipse". Kanske är det äntligen dags för den ljuvliga rösten från Essex att bli känd på egen hand och inte bara som "hon som sjöng den där låten i OC, CSI Miami, Shrek eller Narnia. Andrasingeln First train home har inte fått nån video än men förstasingeln Canvas är vacker och har en riktigt snygg video. Se video HÄR!

Inga kommentarer: