fredag 11 mars 2011

Skepp & ohoj

De här nätterna kan gå till historien som några av de mest virriga på länge. På gott och ont. Lär förmodligen skratta åt det i efterhand. Just nu har vi flera riktiga citatmaskiner inne, de är som svensk psykvårds varianter på Charlie Sheen, fast utan drogerna och storhetsvansinnet. Bara det att jag under två nätter blivit hänvisad till som "Zacharias från Dorotea", av en patient är kul. Zacharias.. ja du vet.. Lennarts bror? Det här är samma norrländska patient som för en afrikansk patient försökt förklara fenomenet Jokkmokks-Jocke eller haft en bisarr felassocieringsdiskussion med samme afrikan om rapparen Nelly. "Gillar du Nelly?" "Ja, absolut - jag brukar alltid få tomburkar och ved av henne." Slutligen är det också den äldre damen som helt och fullt tror att hon befinner sig på en båt och ideligen frågar när vi kommer iland. "Inte på flera timmar. Vi har inte passerat Vinga än." Vad säger man inte för att få folk att fortsätta sova?
-
Apropå Charlie Sheen.. Det mesta har väl redan sagts om denna tragiska figur men jag förstår verkligen inte vurmen för honom? Behöver media ett ständigt knarkarvrak som under noga bevakad offentlighet begår lustmord på sitt egen person, integritet och heder? Ut med Lindsay Lohan, in med Charlie Sheen! Amy Winehouse och Pete Doherty knarkar inte tillräckligt spektakulärt längre - nu kör vi fullt fokus på Sheen. Boka intervjuer, få honom att go bezerk framför kameran - uppmuntra det galna i honom, få honom att säga dumma saker! Vad är det som är så fantastiskt med Charlie Sheen egentligen? Utöver Plutonen och Wall street, som ju ändå var nästan 25 år sen, så är ju Sheen en av Hollywoods absolut mest haussade skådisar, sett till sin enorma brist på talang.
-
Det här är alltså mannen som knarkade bort 10 år, kom tillbaka och dödade Spin city - eftersom han fullkomligt saknar både skådespelartalang, charm OCH komisk ådra. Men han fick en chans till - att spela sig själv i 2½ män och dra in 11 miljoner spänn per avsnitt - vilket är helt sjukt. Han är snäppet bättre skådis än Jerry Seinfeld i sin extrema begränsning men å andra sidan: kan man verkligen misslyckas med att bara vara sig själv? Uppenbarligen kan man sabba den karriären också, när Sheen blev lite för mycket Sheen och återgick till gamla synder. Så han dödar ännu en show, får kicken och nu står hela Hollywood i kö för att få jobba med denna ikon, överösa honom med ännu mer pengar för att han ska få sprida lite mer av sin talanglöshet. Världen är sjuk... och det skulle till och med Zacharias från Dorotea skriva under på.

1 kommentar:

antonia sa...

Skönt att läsa att inte alla avgudar Sheen.
Det är skrämmande hur folk ser upp till honom och hur media gottar sig i en skådis som kan inget annat än spela sig själv och leverera roligheter ur manus som är inte skrivna av honom.