onsdag 1 december 2010

Damned if you do

Renoveringen är klar och hundarna är vid liv. Funderar lite kring kvällstidningarnas dubbla röster och hur man så gärna vill bilda opinion. Man stödjer DO's uttalande om att förbud mot niquab-bärande är diskriminerande - samtidigt man kör artikelserier från mellanöstern och Afghanistan med rubriker typ "hennes enda brott - hon var kvinna" där man bara trycker på hur patriarkatet förtrycker kvinnor och vill få dem att anpassa sig, i allt från regler, till klädsel, till skolgång, till jag vet inte vad. Visst, skapa dig din egen uppfattning men varför sända ut den här moraliserande tonen, från båda håll?

Samma sak är det med moraliserandet kring den allt större köphetsen, konsumerandet och shoppingfrossan. Samtidigt som man pumpar ut reklam som uppmanar till shopping, samtidigt som man nu lagom till jul kommer med artiklar kring "barnen som inte har råd med julklappar". Damned if you do, damned if you don't. Det är synd om barnen som inte få ta del av julshoppinghysterin men om de får det - då är inte det bra heller.
--
Värst är väl som som vanligt landets mest överskattade kändis. Mannen som gett den offentliga mobbingen ett ansikte, Alex Schulman, som nu helt plötsligt sitter i tv och med skenheligheten sipprandes genom råtttänderna ska företräda nån slags "moral" genom att döma kändisar som gjort nåt dumt i veckan, till Veckans kanin. Schulman själv borde ha en evighetskanin i hasorna, efter sig, för att ha byggt sin karriär på att håna och mobba folk. En vecka fick Laila Bagge en kanin efter sig - för din dubbelmoral. Eh...? En annan vecka raljerade Schulman över en kändis och dennes svågerspolitik. Det var två veckor innan han själv suttit i en P3-intervju och hyllat sin egen nepotism och att han alltid ser till att jobba med dem som står honom närmast, dvs hans producent-fru, hans bror och dennes producent-fru. "Varför skulle man inte vilja jobba med dem man vet exakt vad de går för och som känner en utan och innan?" Dubbelmoral...?

1 kommentar:

antonia sa...

Bantning ska man inte heller glömma. På ena sidan står förmaningar och råd hur man ska minska vikten, och på sidan efter hittar man snaskiga recept på nåt jättekaloririkt nono kaka.