fredag 13 november 2009

Sjuk x 2

Båda sjuka och hemma idag. C utan röst, som blev något förnärmad över att jag beskrivit hennes röst ungefär som när delfiner piper. Man blir nästan frestad att mata henne med sill, så att säga? Alltid finns det nån lycka i att vara grymt förkyld, bland annat att man inte känner av de groteska dofterna i badrummet (idag konstaterat att vi har ett ickefungernade vattenlås i golvet). Visste inte ens att det fanns ett vattenlås i golvet? Tricket fram till måndag är nu att för att undvika den värsta stanken - när man ex spolar på toaletten - att samtidigt spola rejält med vatten i duschen. Alternativt, om man inte har så långa armar att man når till duschen, att nyttja en klädnypa över näsan.

Pga sjukdomen så blir det därför ikväll ingen konsert på Debaser heller. Gammal återuppstånden -77-punk, med numer tunnhåriga och ölmagade farbröder på scen. Är det inte en självmotsägelse att som 45-åring försöka återupprepa utanförskapet och ungdomlig ilska och vitalitet, hela in-your-face-attityden mot etablissemanget - när man nu med råge är en del av den? Ändå hade jag gärna velat se medelålderskrisen på scen ikväll. Det får bli en annan gång.

Sen blev det ingen sunkig b-film ikväll men däremot ännu en i raden av romantiska komedier. Tror mig ha tröskat igenom de flesta nya nu. The Proposal med en väldigt fräsch Sandra Bullock (ja, hon är fortfarande snygg!) och Scarlett Johanssons träiga fästman Ryan Reynolds i huvudrollerna var ändå hyfsad underhållning. Halvkul, vilket ändå är tusen gånger bättre än den helt bedrövliga En shopaholics bekännelser jag såg förra veckan.

Inga kommentarer: