söndag 15 november 2009

Du vet att du vill...

Ikväll har Paradise hotel premiär och man går ut djärvt ut i sin reklam med slutorden "du vet att du vill titta..". Självklart, för hela debatten om korkade slampiga dokusåpamänniskor som blir kända för att de knullat i tv - och ingenting annat, den har ju helt gått mig (och många andra) förbi. Innerst inne tyckte vi ju att Linda Rosing, Olinda och Carolina Gynning var sköna förebilder på den tiden och det behövs mer sånt idag. Tillbaka till de stickade mössorna, silicontuttarna, tribaltatueringarna och intrigmakandet kring ett gäng wanna be's med obefintliga högskolepoäng. Och vilka dragplåster sen! Lars Inge Svartenbrandts dotter, som lovar att hålla låda. Wow! Så nej TV 6, ni vet inte vad jag vill titta på. Alla attraheras inte av dumma vulgära bimbos (av båda könen), speciellt inte med en programidé som borde ha begravts kring 2001.

Lite tips på musik också.. det var länge sen sist. Jag gillar Kents "Röd", förstås och även Julian Casablancas solodebut. Editors Papillon är en av höstens bästa singlar. Skön video också. Jag gillar till och med Jay-Z och Clipse just nu. Här kommer i alla fall tips på fyra bra band som borde bli mer uppmärksammade.

Codeine velvet club - Vanity kills. Sångaren/gitarristen John Lawler från The Fratellis startar ett litet men lovande sidoprojekt.

Loverman - Crypt tonight. Ödestyngda gothbritter, inspirerade inte bara i musiken/text utan också i sitt namnval av Nick Cave. Upptäckta av Nine inch nails Trent Reznor. Extremt svårt att hitta nån info om det här bandet, då de valt att stå utanför allt vad MySpace och Facebook heter.

Ramona falls - Russia. Än finns ingen video till nån låt av denne rätt obskyre yngling; Brent Knopf från Portland, Oregon. Även här handlar det om ett sidoprojekt från sångaren i Menomena. Menomena who? Gillar man Knopfs spröda röst är inte steget långt till att lyssna in sig på Owl city. Adam Young från Owatonna, Minnesota, som är ännu en i raden av ynglingar som spelat in musik ensam, på pojkrummet eller i källaren hos sina föräldrar - och helt plötsligt slår igenom, utan att föräldrarna på ovan- eller nedervåningen fattat vad pojken hållit på med där inne på sin kammare.

Inga kommentarer: