söndag 1 november 2009

Dis and dat

Det är ju ingen nyhet att framtidens geriatrik och åldringsvård kommer se helt annorlunda ut mot idag. Om 30 år kommer patienterna ligga där med en stor Tena-blöja som täcker svanktatueringen, skrynkliga tribals på överarmarna och slappa piercinghål och flesh tunnels (örhängen som töjer ut örsnibbarna). Kommer det att finnas stringblöjor för de riktigt fåfänga inkontinenta damerna? Kommer man att leda bångstyriga dementa herrar i deras nötkreatursringar genom näsan? Kommer de kringresande landstingstrubadurerna bestå av gangsterrappare, nu-metal-combos och rave-allsång, till kaffet och kakan?

Annars satte NaNoWriMo igång första november igen. Novellskrivartävlingen som går ut på att skriva ihop en berättelse på 50 000 på en månad. Det finns ingen kvalitetskontroll, utan krasst handlar det bara om att mjölka ur sig rätt kvantitet. I år känns det än mer ovisst, då jag skriver helt utan långsiktiga idéer. Början är i alla fall "två kvinnor i en mailkonversation". Spännande värre.

Har också insett av flera andra bloggar att visst fan.. det är mindre än två månader kvar av det här decenniet! Återkommer om nån dag med en lista över 2000-talets bästa filmer. Bästa musik däremot.. tror jag blir helt omöjligt att klassa. Så jag tipsar om en bra band, just nu, istället. Halvsvenskt-amerikanska Alberta cross. Se klipp HÄR.

Inga kommentarer: