lördag 21 november 2009

Ett kungarike för en tolk

Läste nu som först, typ en månad för sent, att Paris katakomber återigen stängt. Denna gång pga vandalisering. Någon har efter stängningstid tagit sig in i tunnlarna och lagt ner mycket möda på att rasera långa rader av de dödskallar och ben som legat travade på varann i hundratals år, längs tunnelväggarna. Man undrar ju vad det är för en dåre som gör en sån sak?

Återigen jobbar man med "hon som pratar med mat i munnen" och frågan är ju.. Borde det inte finnas nån liten undergrupp inom tolkväsendet som bara sysslar med att översätta vad folk med mat i munnen säger..? Väldigt irriterande och aldrig har väl impulsen legat så nära till att skrika; "men herregud kvinna, kan du inte svälja först - innan du pratar?"

Är det nån annan än jag som funderat över Susan Sarandons besök på Stockholms filmfestival och "krav" på att få äta en middag för två med bordtennisikonen Jan Ove Walldner? Vad kan de tänkas prata om? Nog för att Walldner är en glad och grabbig gamäng men.. jag kan inte se det framför mig. Det går bara inte ihop. En medelålders seriös amerikansk skådespelerska, känd för sin politiska aktivism och fd bordtennisspelare som annars mest är känd för sitt partajande och spelmissbruk?

Inga kommentarer: