lördag 6 oktober 2012

Simma med åsnor

Det här blogginlägget blir ju väldigt muntert... not. Hade skrivit ett inlägg om Tintin-debatten och hela rasism- och kränkthet-attityden som spirat på sistone men jag insåg att det skulle bli en halv avhandling och det har jag inte tid med. Försöker istället skriva på en hemtenta och blir bara förbannad - hela tiden. Den engelska referenslitteraturen är så jävla snårig och svårbegriplig att jag nu säkert läst samma text  sex gånger - och jag fattar fortfarande inte vad som menas. Snömos av referenser, vetenskaper och obegripliga ord. Google translate gör inte saker lättare, eftersom hälften av orden är så esoteriska och sällan använda att de inte finns någon översättning på dem. Inser ju att det vore en prestigeförlust att be någon om hjälp... Och med tanke på de få kontakter man knutit än så länge i klassen: vem ska man fråga: surgubben, den upptagna politikern eller 19-åringen som förmodligen vet mindre än jag? Är nästan säker på att det snarare kommer ett mail från 19-åringen nån gång framåt söndag kväll med desperation och förtvivlan i tonen: "hjälp, vad menas?"

The big 40 är i antågande också och med den allt huvudbry. Börjar känna mig lika uppgiven som ungdomsgänget i Lorry ("men vi har ju ingen lokal..?"). Har ingen lokal att tillgå och vill inte ha festen hemma. Det skulle kräva alldeles för mycket barnsäkrande. Å ena sidan känns lägenheten för liten för en fest men å andra sidan - nackdelen med att fylla år nära jul är att manfallet av inbjudna gäster alltid är stort. Muntert, va?

Snart vankas i alla fall lite utlandsresa igen. Warszawa och Lodz - i november. Härligt. Ska försöka hinna med att fota några av Lodz alla galna (och stora) muraler men också försöka fånga den rätt humoristiska klottertrend som råder i stan, mellan rivaliserande fans till de två lokala fotbollslagen i högsta serien: ŁKS och RTS Widzew. Från ett rätt sedvanligt hånande klotter där man i vanlig ordning hyllar sitt eget lag och hånar motståndarna utifrån olika könsord, prostitution, politik och judetillhörighet (ja, det är fortfarande ett rätt vanligt skällsord) så har det på sistone dykt upp nåt helt annat. Humor!? Gärna att tillskriva motståndarlaget lite humoristiska och banala tillmälen, som om laget och fansen är en enda person - med ett koppel av dåliga och otillräckliga egenskaper. Ja, lite som att Stockholm skulle fyllas av klotter av typen "AIK äter gul snö" eller "Bajen går som en gubbe med stomipåse". Vi är inte riktigt där än...

Inga kommentarer: