söndag 24 juni 2012

Fest, shopping och kommunikation


Det har varit några härliga dagar i stan. Äntligen har man kommit till det där stadiet då Stockholm vaknar och blir sommar-Stockholm. Kompis M från Oslo var på besök i dagarna fem - vilket var väldigt kul och sen vad det midsommarfirande med gänget i Älvsjö och lite annat smått och gott. Ja, helt plötsligt kommer man ut mycket mer och då har inte ens semestern börjat. Roligast idag var när hotell i München skulle bokas: att läsa sågande recensioner av tidigare gäster. Vår gemensamma favorit var nog om ett hotell som låg i en sämre del av stan, med "människor med suspekta utseenden i varenda gatuhörn" eller den mer specifika "bo INTE på rum 274 - någon måste ha dött där inne!!!!"

Bra inköp av kläder idag. Köpte, utan att pröva, ett par kortbyxor. Helt  uppenbart måste det ha varit något fuffens med belysningen inne på Awesome rags också. Hem kommer jag med ett par alldeles för små byxor i en färg som kan beskrivas som... folkhögskolegrön.

Och apropå det att Stockholm som växer så det knakar... Överallt bygger man nytt, mer bostäder, arbetsplatser, studentlägenheter. Jag kan tycka att det är gulligt naivt att moderaterna tycker att stan ska växa med ungefär 100 000 på 20 år men att man överhuvudtaget inte planerar för kommunikationerna. Vore det inte pittoreskt med lite spårvagn? Gärna i innerstaden. Och sen kanske vi kan starta en busslinje också. I det här läget borde man planera för två saker: en snabb och rejäl utbyggnad av tunnelbanenätet och en plan för hur man avlastar T-centralen. T-centralen kommer även med Citybanans utbyggnad allt närmare en infarkt, då det inte spelar nån roll om tågen går var femte, var tredje eller varje minut. Det är inte turtätheten som är problemet. Stockholm behöver en kommunikations-motsvarighet till Förbifarten - något som fördelar strömmen av människor bättre och inte driver in allihop mot samma mitt.

Inga kommentarer: