måndag 9 januari 2012

Sankta psyko

Det sägs ju, något cyniskt, att varje musiker bara har fyra låtar i sig. Allt annat är variationer på de fyra idéerna. Inte helt sant, åtminstone inte för de stora innovatörerna. Det sägs ju också att varje människa bär på en historia värd att skriva en bok om. Alla bär på en historia. Författare bär på fler, innovatörerna åtminstone, men flera av dem producerar verk enligt samma musikerkoncept - de har max 1-4 originella idéer i sig. Johan Theorins författarskap räckte till två böcker, så det är ju lite synd att han fortsätter skriva fler böcker. Sluta nu!! 

Inget är väl så hemskt som att bli anklagad för att vara en Svensson. Well... Vi har börjat med Linas matkasse. Och det blir inte mer ghetto hood för att den lilla bruna femkilospinschern gör ett argt utfall mot mannen som levererar matpåsen. Om jag ändå försökt hålla tillbaka henne med ett "ner, Killer, ner!!!"

C har börjat på nytt jobb idag. Första dagen på det stora drömjobbet. Vi får väl se om farhågorna "tänk om alla hatar mig?" besannas. Men det är väl rätt sällan personalen på ett ställe efter en dag konstaterar: "den där nya tjejen - gud vad jag hatar henne!". Det kommer nog, med all sannolikhet gå utmärkt. Nu är det bara jag som ska försöka få ändan ur vagnen också.

Nytt år och snart börjar de spännande skivorna trilla in. Lana del Rey varvar bra musik med mediasågningar, allt från att hon är en Milli vanilli-produkt till att fel personer gillar henne. Med fel personer menas.. engelska premiärministern. På samma sätt som Da buzz och Timotej inte fått några uppsving efter att Reinfeldt uttryckt sitt gillande. Hoppas annars på finfina Parenthetical girls och Glass candy som båda har stora potential men förmodligen aldrig kommer att nå den breda publiken.

Inga kommentarer: