fredag 27 januari 2012

Explodera

Antar att man är lite skadad av jobbet... Sjuksyster frågar en manlig timanställd: "Vad brun du är! Har du varit utomlands eller har du fel på levern?" Andra natten i rad som läget på avdelningen helt och hållet följer psykologins tvära kast. Två kvällar i rad har man kommit till jobbet och mött idel kvinnliga skötare och syrror som har varit helt förstörda och skräckslagna över kaoset på avdelningen. Kaoset beror på 4-5 kvinnliga patienter som gapar, skriker och är allmänt hotfulla och taggiga mot den kvinnliga personalen. Två kvällar i rad händer samma sak - så fort nattpersonalen (bestående att män) gått på sitt pass, så lägger sig allt på gång. Inget gap, inget skrik, inget tjafs. Tyst och lugnt, som helt andra människor. Den kvinna som under rapporten utpekats som en värsta uppviglaren är ett under av vänlighet resten av kvällen. Hon bjuder till och med på smickrande komplimanger och skamliga förslag.

Min dator dog förresten för några dagar sen. Ändå intressant att en så trist burk kunde få en så spektakulär "död". Exploderade processorer, konstaterade mannen i databutiken. Att sätta in ett nytt moderkort skulle kosta mer än att köpa en ny dator.. så, på den vägen blev det. C förutsåg redan datorns fall (alla svordomar och förbannelser kan ha haft nåt med saken att göra), så tack för den försenade julklappen!

Oscarsnomineringarna kom för några dagar sen och det var ju kul med lite svensk stjärnglans. Eller vad det nu var. Gary Oldman är nominerad i kategorin Bästa manliga huvudroll för Tinker, tailor, soldier, spy - regisserad av svenske Tomas Alfredsson. Rooney Mara är nominerad till bästa kvinnliga huvudroll för The girl with the dragon tattoo, som ju är baserat på en svensk förlaga. Och så är Max von Sydow nominerad som bästa manliga biroll, även om Max numer avsagt sig sitt svenska medborgarskap och numer är enkom fransman.

Läste annars till min stora förfäran att Göteborg blir först i landet med ett Starbucks. Ett riktigt Starbucks, alltså.. ett som är åtkomligt för alla - inte bara de som passerat pass- och tullkontroll på terminal 5 på Arlanda. Är väl en av dem som verkligen vill ha Starbucks till Stockholm. Jag vet att det finns massvis med kritik mot kedjan, allt från priser till anställningsförhållanden, miljöpåverkan, likriktad globalisering, osv men jag önskar ändå att de kunde etablera sig här, en gång för alla - om så bara för att konkurrera ut och höja kvaliteteen hos usla förnöjsamma svenska kedjor som Espresso house, Waynes coffee och Coffeehouse by George. Rädda oss ur det torra muffinsträsket! Näst på tur för Starbucks-etablering är Malmö centralstation.

1 kommentar:

Audrey Fenn sa...

Hur är det möjligt?! Starbucks i the valley of the dead innan Stockholm. Nu blev min dag ännu sämre...