fredag 13 januari 2012

Likriktat, kockar och Ove


Läste att Calle Schulman bestämt sig för att flytta till Vasastan. Tills nu har han bott i Hammarby sjöstad men han hatar stället, eftersom det är så likriktat. Jag vet inte... om Calle Schulman ska ta ordet likriktad i sin mun. Tycker det är betydligt mer allvarligt familjen Schulman, med broder Alex, Calles fru Anitha, Alex fru Amanda, Calles mamma och pappa Allan och Lisette - ALLA inom tunga mediapositioner och kända för att vara ambulerande åsiktspaneler (åtminstone den yngre generationen) - inte så sällan i egna släktingars program - ens har fräckheten att prata om likriktning och peka bort från sig själv. Jag vill minnas att Calle rent utav sagt att han inte förstår varför nepotism skulle vara ett negativt laddat ord - han är för nepotism. Självklart vill man väl jobba med dem man känner och kan bäst!? Alltså, bror, svägerska, fru - varför skulle man vilja satsa på nåt osäkert kort utifrån, som man inte vet hur personen i fråga fungerar? DÄR om nåt, kan vi snacka om en skrämmande likriktning - där en väldigt oviktig familj (med fina anor) får så fruktansvärt mycket mediautrymme att tycka till i alla möjliga och omöjliga ämnen, i så många olika forum.

Annars känns det underbart att svenska Mästerkock är tillbaka. Egentligen är det extra intressant för en själv, som egentligen inte gillar att laga mat. Tre starka profiler som programledare och redan såhär i starten, bra profilering på de 14 sista deltagarna. Ser egentligen bara ett problem i årets upplaga - var finns årets bad guy? Har Mästerkocks-dramaturgerna glömt att stoppa in en obekväm karaktär, en självgod oödmjuk typ, som anser sig vara så mycket bättre än alla andra - lite bättre än domarna också. Var är årets Jennie? Tror annars att titeln kan stå mellan vampiga Sigrid och en trio livsfarliga Malmö-killar.

Snart premiär för den svenska versionen av The Office också, Kontoret. Insåg först nyligen att serien är en spin off från Solsidan och att Ricky Gerwais jobbiga chef ska gestaltas av ingen mindre än Ove Sundberg. Kan bli kul, även om jag inte riktigt förstår hur Björn Gustafsson ska lyckas göra rollen som töntige Gareth. Kim Sulocki som Tim...? Tja, kanske. Förhoppningen är i alla fall hög.

Inga kommentarer: