söndag 20 november 2011

Boardwalk

Lagom hektisk helg till ända. Känner mig lite nöjdare med skolan just nu, inte för att pluggandet går så himla mycket bättre men åtminstone att lite av de hårt knutna sociala trådarna börjar knytas upp. Det krävdes ett guidat klassbesök på Nationalmuseum, med efterföljande egen spankulering bland renässanskonsten, för att folk helt plötsligt, efter tre månader skulle tina upp lite. Så lite öldrickande och ett vernissage har gjort susen.


Tv-mässigt är jag hemskt sen med att konstatera att Boardwalk empire är en fantastisk serie. Jag vet inte varför jag drar paralleller till Mad men.. kanske är det kombinationen av det välklädda stiliga och en osympatisk huvudrollsinnehavare, som man ändå har lite sympati för, eftersom han innerst där inne ändå har en gnutta empati kvar för sina medmänniskor. Problemet med Boardwalk empire än så länge är att den helt saknar trevliga karaktärer. Det finns liksom ingen att riktigt sätta sitt positiva hopp till.


Missade årets match i Scaniarinken annars.. För er som inte vet vad det handlar om, så åkte Södertälje ur elitserien i våras, vilket var en stor sorg i sig. Vad värre och mer provocerande är, är att konkurrenten Malmö köpt på sig inte mindre än 10 spelare och ledare från just Södertälje - lockat över dem med högre lön - för att nu försöka ta steget upp i elitserien, på bland annat Södertäljes bekostnad. Diskussionen om legosoldater, som spelar där lönen är bäst, klubbhjärta och allt sånt- har förstås kommit som ett brev på posten. Igår kväll möttes så det nya Södertälje, med idel småkillar i 19-22-årsåldern (mestadels från juniorleden) och det gamla, med äldre trotjänare som valt att flytta till Malmö för högre lön och "nya utmaningar". Publiken inledde med att hälsa Malmös spelare välkomna genom att kasta in massor med plånböcker på isen. Kort och gott... ung idealism och entusiasm kontra gamla rutinerade mammon-rävar. Hjärta kontra pengar. Så jag antar att det är poetisk rättvisa att de unga fick vinna, om så bara för att visa att pengar inte betyder allt, för en kväll.

Inga kommentarer: