lördag 9 april 2011

Ryan, Christer, Kicki & Lollo.

Ok, jag spoilervarnar nu, för er som kanske vill se Buried. Brukar aldrig berätta hur filmer slutar men Buried med Ryan Reynolds måste vara den mest sorgliga film jag sett, på väldigt väldigt länge. I övrigt så måste filmen slå nåt slags rekord i extremt låga kostnader man haft för filmen. Det är Ryan Reynolds i en kista. Punkt. Budgeten för att inhandla en tändare, en ficklampa, en mobil, en orm och två neonstavar kan ju inte ha varit så groteskt höga.

Hockeyn gick åt helvete, enough said. Är skitarg, besviken och helt tom, på samma gång. Tack och lov att man förhoppningsvis får annat att tänka på till hösten. Om allt går som det ska så sätter sig herr Oakbitch i skolbänken igen. Hm, känns ju också märkligt med tanke på hur jag drivit med en några år äldre kollega, som också börjat plugga igen, om han fått komma på fest i studentkorridoren hos 18-åringarna Kicki & Lollo. "Kicki & Lollo" symboliserar egentligen allt vi vuxit ifrån, men som vi i naiv fåfänga och drömsk sentimentalitet från svunnen ungdom kanske fortfarande sneglar mot. Hänger man fortfarande med, liksom? Blir man som medelålders, cynisk och bekväm bjuden på fest hos nudelkokande tonåringar som inte hunnit uppleva någonting av livet än?

Som säkert ingen missat så vann Tors torn och Norra stationsområdet laga kraft i veckan. Yay!Känns som att det just nu händer väldigt mycket på byggfronten. Nya Vin och sprit-muséet på Djurgården har äntligen satt spaden i jorden, liksom KS spektakulära aula vid Karolinska. Liljeholmskajen, Hjorthagen, Husarviken och gasklockornas nya användningsområden tar form. Dessvärre är det oerhört frustrerande att se hur moderaterna envist motsätter sig allt vad en utbyggnad av tunnelbanan heter. Tycker det är helt absurt att bortse från alla fördelar med ett redan utbyggt t-banenät och istället börja riva upp halva stans gator för att ett totalt förvirrat trafikslandstingsråd i Stockholm vill leva ut sin pojkdröm om att hela stan ska åka spårvagn. Det i sig är dyrare, tar mindre volymer människor än tunnelbanan och kommer bara göra trängseln på gatorna ännu värre, samtidigt som det inte löser stadens växtvärk kontra en utvecklad kollektivtrafik som bör gå hand i hand. Hoppas verkligen Christer G Wennerholm får kliva av makten till nästa val, eftersom han varken agerar utifrån folkets eller näringslivets bästa, utan bara efter sin egen personliga övertygelse.

Musikaliskt är det ju väldigt trevligt att favvobandet Justice är tillbaka med ny singel, liksom Anna Järvinen och Bill Callahan. Än finns ingen video till Civilization men det känns som att Justice fått rätt schysst draghjälp ändå, i och med denna reklamfilm.

Inga kommentarer: