onsdag 10 februari 2010

Representera

18 svenska soldater på permission i Berlin gick på bordell och fick försvarsmakten att slå bakut. Ja, att soldater genom århundranden skulle ha gått till prostituerade... det har ju aldrig hänt..? Man kan alltid ifrågasätta det etiska och moraliska i handlingen men att i efterhand bestraffa (eller hota om bestraffning och lagändring) för vad svenska medborgare gör utomlands.. det känns som just ännu ett steg mot det överförmyndarsamhälle vi alla så mycket älskar att hata. Retoriken att "bara för att det är lagligt utomlands - så gör inte det svenskar straffimmuna på hemmaplan" känns ju bara som ett snår man inte vill gå in i. Hur bokstavligt ska man se efter såna lagar? Varje majarökande svensk i nåt red light district i Holland kan vänta sig en bot när man väl kommer hem. Likaså för varenda fortkörare på autobahn. Rätt ska vara rätt. De flesta tycker förstås att regeln är absurd men på Hallå P3 ikväll, så kommer det ändå upp åsikter som tycker tvärtom. Som ex: det spelar ingen roll hur vi ser ut, hur vi är klädda eller vem vi representerar - vi svenskar har alltid en skyldighet gentemot våra landsmän att upprätthålla bilden av Sverige och svenskarna. Hm.. Säg det till alla 15-åringar som åker till Sunny beach/Ibiza/what ever och partajar - med moralens fana vajandes högt. Ungdomar - tänker ni inte på vilken bild ni sprider av Sverige och svenskarna?

Intressant är också hur debatten om bhurkans vara eller inte vara tog en annan vändning. Den rent hälsomässiga. Nu finns det konstaterat, efters studier gjorda på ett antal gravida somaliska kvinnor i Rinkeby att deras avkomma löper fyra gånger så stor risk att drabbas av autism, eftersom speciellt svarthyade personer har svårigheter att bilda d-vitaminer och en slöja i vårt solfattiga land gör ju inte direkt saken bättre. Somalierna å sin sida har börjat kalla epidemin av autistiska barn för "den svenska sjukan".

Kan också berätta att jag hade "nöjet" att se superbowlfinalen.. Jeeez.. vad tråkigt! Jag kan inte fatta hur en så tråkig, enformig, utdragen sport kunnat attrahera ett sånt actionsökande folk som amerikanerna. Det händer ju ingenting!?? Och händer det nåt så kan man ge sig på att det blir ett avbrott inom fem sekunder. Det är mer avbrott än det är spel. Böka, springa, dundra in i varann och avbrott. Hela jävla tiden.

Musikaliskt är jag just nu helt efter.. lomhörd som man ändå hör (lock för båda öronen) så känns musik inte så viktigt. När jag på en fika för några dagar sen försökte förmå mitt sällskap att hellre tala med lite mer gäll röst (det skär igenom täppningen bättre), än dov mörk, så blev jag mest utskrattad. Men nya Gorillaz lovar gott, Oskar Linnros nya singel är spännande, liksom Charlotte Gainsbourgs samarbete med Beck. Ett smakprov: HÄR.

Inga kommentarer: