lördag 6 februari 2010

Melodifestival

Då var det dags igen.. melodifestival och det märkliga är egentligen hur denna enorma folkfest inte alls avspeglat sig ute i Europa. Ju mer vi hypat våra bidrag och vinnare hemma i Sverige - desto sämre har det gått ute i Europa. Handlar det i slutändan mer om festen än att faktiskt prestera nåt av kvalitet? Ögnade igenom DN's betygsättning inför första delfinalen och insåg att jag inte har förstått nånting av hur det kommer att gå. Det jag tyckte var solklart sämst, tyckte DN var bäst. Jenny Silver, dansbandssångerskan som dödade sin egen karriär för att bli hustru åt en hårdrocksföredetting - det var DN's favorit. Så gräsligt dåligt. Och vad var grejen med den här ena armen som tycktes ha fastnat i en roterande vinkelvolt, fram och tillbaka? Och Linda Pritchard.. var det menat att vara just hot, hot, hot? Det var det inte.. Solklart bäst, förstås.. Salem al Fakir och att experterna ens försöker bortse från det.. visar ju på hur lite expertis det finns.

Ola förresten.. den här förvirrade frisyren.. nån slags korsning mellan Robyn (baktill) och Agneta Fältskog (lugg)... Hm. Vad blir nästa (hår)drag - Lisbet Palme? Och vem hade i övrigt trott att Dolph Lundgren skulle utklassa sina två programledarkollegor? Den enda som var lite cool och med avspänd attityd till hela showen, till skillnad från Christine Meltzers skränande.

1 kommentar:

antonia sa...

Schlagerfestivalen har överlevt sig självt. Den borde nog läggas ner ett par år och låta den vila.
Sen är ju smaken förstås väldigt olika. Själv tycker jag att träigare karl en Dolph är ju svårt att hitta. Det var som om det var en gammal film med dåligt ljud.
Meltzer var lika gapig och jobbig som förra årets Mede.
De skriker som om dem inte hade mikrofon och förstärkning. Precis likadant som en del skriker i mobiltelefonen och tror att ljudet ska fram med hjälp av vinden.

Dock gillade jag låten av Jenny Silver. blundade man så var den riktigt bra. Min åsikt som jag inte delar med så många.