tisdag 7 juli 2009

Brott, Johannes och musik för kids?

41-åringen, som sköt greven i Gamla stan för några månader sen, erkänner att han sköt greven, samtidigt som han förnekar brott. Eh..? Jag vill höra försvaradvoken försöka plädera sig ur det här.. att skottlossning faktiskt inte är brottsligt, om man är riktigt motiverad att skjuta nån (för pengar).

Läste på en guidebok sent igår kväll om Malta och hade efter det mardrömmar på natten om Johannes döparen... Sannerligen inte varje dag den killen dyker upp...

Musikaliskt just nu är det torka.. Känns som att jag håller på att tappa greppet och kollen. Vad lyssnar kidsen på nu för tiden? Michael Jacksons död överskuggar allt och även om en av världens största artister är död, så är det väldigt mycket fokus på hans 80-tal och dåtida musik och väldigt lite på alla skumma pedofilaffärer och allt trassel och rätt intetsägande musik under 2000-talet. Nu är han en ängel igen.
Arctic monkeys nya singel är rätt anonym och har inget klassiskt AM-signum. Nytt material från Hole lät inte så skoj heller. Jack Whites nya supergrupp Dead weather låter å andra sidan precis som Raconteurs eller i värsta fall lika enformigt och begränsat kompande som White stripes. När ordet supergrupp först myntades med Cream -66 var det nåt positivt men nu med grupper som Gutter twins, Dead weather och Chickenfoot så har man för alltid dödat ordets positiva klang. Ett gäng kända mätta musiker som inte orkar skapa nåt nytt och fräscht utan bara fortsätter älta samma sak.

Själv sätter jag mitt hopp till att Faith no more släpper nytt (och bra) material snart och att Florence and the machines debut "Lungs" (släpptes igår) infriar förväntningarna. Ett litet smakprov HÄR.

Inga kommentarer: