måndag 6 april 2009

Dåligt karma, cementnäsor och José

Kände mig lite usel men vad skulle jag göra? Situationen kändes redan som ett polskt gatuarbete under kommunismen. En som jobbar och fyra som tittar på. På väg till bussen springer jag på en folksamling. En man som ligger i buskarna, han har trillat och är oförmögen att ta sig upp på benen och fyra som står runt om och tittar på. Ingen vill fysiskt hjälpa till. Antar att det är dåligt karma att reagera med att höja upp volymen på The pains of being pure at heart på mp3-spelaren och springa vidare.

Förkyld i en veckas tid. Skulle vilja baissa en antiförkylningsprodukt. Otrivin comp; compet är en ytterligare förädling och förbättring av det vanliga Otrivinet men jag ser bara nackdelar med det. Otrivin comp är förkylningens, eller näsans svar på Imodium. Det stoppar allt rinn, så att säga. Tyvärr stoppar det allt rinn till den grad av näsan och svalget förvandlas till en cementklump. Ingenting går att snyta ut och det som tidigare runnit och täppt igen har nu istället koagulerat (och täppt igen). Med samma andningssvårigheter som följd.

Hann annars under natten hunnit se en väldigt underhållande fransk film; Costa-Gavras Mördande konkurrens från 2005 med en strålande José Garcia i huvudrollen som helknäpp seriemördare, som man ändå.. av nån anledning, har sympatier för.

Inga kommentarer: