torsdag 31 oktober 2013

Novell och tre deadlines

Sista oktober verkar bli en intressant politisk dag, då helt plötsligt Alliansen går ut hårt med valfläsket kring byggandet av ny tunnelbana och spårväg. Nu är helt plötsligt alla positiva och alla vill bygga. Så lät det inte för ett år sen men med sjunkande popularitetssiffror har man återigen insett att politikerna kanske är här för folkets skull, för att verka för folkets vilja - och inte tvärtom. Allianspartierna försöker idag övertrumfa varann i löften om vilka satsningar man vill göra. Det känns bara så taktiskt förljuget. Att sen hela projektet ska finansieras via chockhöjda biltullar (inkluderat Essingeleden) gör ju saken lite trist.

Borrandet och bankandet i huset fortsätter oförtrutet. Hundarna är halvt hysteriska och stressade av de höga ljuden och det börjar bli vardag att komma hem från nattjobbet, gå och lägga sig och se en stressad hund stå nedanför sängen, med tungan utanför mungipan. Sen sover man i korta stötar, mellan borrandet, slipandet och pauserna, för att vakna fem timmar senare - och fortfarande se hunden stå stressad nedanför sängen med hängande tunga. Nu har man äntligen bytt fönster hos illaluktande grannen nedanför också. Å andra sidan, det måste ha varit det bästa som kunnat hända det där stinkande kyffet: två dagar av total utvädring.

Obetalbart... Just nu är det lite roligt på jobbet med antal riktiga knasbollar. Roliga, sympatiska människor som.. ja.. tänker lite fel ibland? För några dagar sen spelade vi ett parti Trivial pursuit och ingen minns egentligen hur det slutade. Däremot vissa av resonemangen. Såsom tanken bakom frågan "vilken prins var gift med prinsessan Sibylla"? Patienten som fick frågan grunnade länge... prins, Sibylla.. Prins Korv?

Imorgon drar så NaNoWriMo igång igen, tävlingen där man på en månad ska skriva ihop en bok på minst 50 000 ord. I omfång blir det ungefär 120 sidor text, om man skriver i typsnitt 12. Har en bra story i huvudet men har samtidigt tre deadlines i skolan som ska vara inne under november månad. Man borde ju inte... fast ändå...?

Inga kommentarer: