måndag 29 april 2013

The Minnesota shrike

Vaknar upp med ett svullet ögonlock. Som om någon gett mig en fet smäll och minnesförlust under natten. När hände det här? Helgen var annars blandad. Nya Hornstullsgallerian slog upp portarna och trots att "alla", eller 85% av dem som ringde in till Radio Stockholm idag - tycker att det är så förbannat tråkigt med likriktningen så fortsätter den ändå. Ännu en galleria med ett H&M, Body shop, Akademibokhandeln, Indiska, MQ, Systembolaget och 7-eleven. Vill man käka nåt lätt finns det förstås sushi. Är det verkligen det folk vill ha mer av??? Varför fortsätter eländet? Men hav förtröstan, om några månader öppnar en ny galleria vid Torsplan. Klara hyresgäster är i nuläget Systembolaget, Pris-Xtra, en sushi-restaurang och ett Doc Morris-apotek. TRÅKIGT!

Förra veckan var det opponent-möte kring våra uppsatser. En uppenbart inte så studievan äldre man fick en kvinna att gråta i sin kritik mot hennes uppsats. Som att han inte förstått att vara opponent betyder att ge feedback kring vad som är bra och dåligt - inte att totalt inkompetensförklara personen ifråga. Och mot alla principer om att faktiskt bara göra sånt man tycker är kul, så har jag anmält mig till C-kursen också. Trots att jag tycker att ämnet är tråkigt och trots att jag mest stör mig på alla högmotiverade och skitpretto 55-åringar. Och tänk hur befriande det vore om man fick använda sig av det förbjudna argumentet i sin opposition. Argumentet man aldrig får använda i film-, musik-, konst- eller teaterrecensioner. Det är TRÅKIGT!

I helgen var det så också Roller derby, där duktiga Stockholm roller derby Allstars tog ännu en skalp genom att krossa Rainy city från Manchester med nästan 100 poängs marginal. Bra match och bra drag men man börjar ju inse lite... den här sporten är i mångt och mycket en subkulturell företeelse och jag med mitt sällskap framstod förmodligen som... Svensson. Äldre och konventionella. Kul är också hur sporten betraktas som kvinnlig och att man visar respekt för sina motståndare och helt enkelt spelar för att ha kul - inte för att låta testosteronet spruta och för att vinna till vilket pris som helst. Bara en sån sak som att man efter matchen går ut och festar ihop, båda lagen. Testa och gör det när AIK och Djurgården spelat. I alla fall, det som var lite kul är att det kom in en liten katt bland hermelinerna på läktaren. En överförfriskad man som började gorma och gasta och just tog det på lite för manligt, blodigt allvar. "Kom igen Stockholm, krossa de där ruttna tänderna!" och han bara möts av en tyst vägg på läktarna. Ingen annan säger någonting, ingen ropar, ingen ger honom något som helst bifall.
-
Å så lite musik.. Daft punks nya singel Get lucky är ok. Första skivan man släpper på åtta år. Inte så Daft punk-ig men ok. Man har mer att bevisa nu och trender är färskvara. Daft punk är inte längre världens hippaste electro, lika lite som Pharell Williams från N.E.R.D. är lika het 2013 som han var säg... 06-08. Hypade (fast de harvat i total tystad i tio år) Phosphorescents nya är väl fin. Nej, jag tar till det förbjudna argumentet igen. Den är TRÅKIG. Samma sak gäller mediagullade Kurt Vile. "Wakin on a pretty daze" = TRÅKIG. Lyssna då hellre på Parquet courts. Eller Maria Menas Fuck you. Där har ni en sommarhit!

5 kommentarer:

Antonia sa...

Wow...en ny galleri!!!.....Vid Hornstull. Så som jag läääääängtat. Alla dessa gallerior är som fantastiska pärlor som förskönar vår miljö och formar oss stilfullt i våra smak. Hur skulle vi kunna klara oss utan dem. Hur???!!!

(OBS ! Ironi)

Mr Oakbitch sa...

Problemet i sig är inte gallerior, utan snarare att de är så totalt likriktade och inte inbjuder till etablering av småskaliga affärer och kaféer.

Antonia sa...

Problemet är även att hela världen börjar se likadant ut. Med samma koncept och samma utbud..
Trist verkligen trist med den utvecklingen. Utveckling och utveckling. Vet inte om man ska kalla den utveckling alls. Det är som att man vill utradera individen och införa kinauniformen. Alla ska se likadant ut.

Mr Oakbitch sa...

Det lustiga är diametrala höger och vänster-åsikter siktar åt samma håll. Kapitalismen vill att allt ska se likadant ut och vänsterfeministerna vill radera ut de utseendemässiga könskoderna, till att alla ska se likadana ut. Hen i Kinauniform.

a sa...

Dock har jag hört nu att Kalmar ( tror jag) ska gå mot strömmen och införa igen småskaligheten för större trivsel.