tisdag 5 februari 2013

A girl and his cat

Ny vecka, nya löjligheter. Inser att det inte går att ligga i framkant musikaliskt om man uppdaterar så sällan som jag gör. Borde ha skrikit ut Alice in chains nya singel Hollow när den kom - men orkade inte riktigt. Passengers Let it go är redan en hit, så den kan jag inte förutspå heller. Nya singlar från Strokes och Suede är ju också lite gårdagens nyheter, även om man kan konstatera att Julian Casablancas sjunger bättre än någonsin på One way trigger. Men jag hoppas i alla fall att Biffy clyro äntligen får ett lite större genombrott med sin Black chandelier och kan ju alltid tipsa om att fantastiska Unknown mortal orchestra släpper sin "svåra" andra platta typ idag!? Just i detta nu årets bästa band och skiva. Och har man inte upptäckt Ms Mr än - så är det dags. 2013 kan bli deras år.

För oss byggnördar var också gårdagen en spännande dag. Vad skulle den haussade presskonferensen avslöja om den tomma tårtformade ytan vid Lindhagen? Tyvärr blev det ingen skyskrapa, som många hoppats på men samtidigt en väldigt spektakulär byggnad. Nåt vi inte sett tidigare, vare sig i form eller fasad. Kul är också att en det är kvinnlig arkitekt som står bakom projektet (Park1).

Kul är också att Sveriges kronprinsessa deltog på QX-galan igår och gav HBT-världen en större legitimitet än något annat kungahus historiskt vågat. Det var väl på tiden! Men jag antar att det lär dröja ett bra tag till innan kungahuset vågar nå folket på samma sätt som när Carl XVI Gustav höll sitt medkännande och folkliga tal till tsunamikatastrofens offer och hur han själv kunde relatera till sorgen genom förlusten av sin egen far. Tror inte det lär hända att Viktoria håller ett likadant QX-tal genom att relatera till sin egen släkt och vad hennes farfars far, Mr G, egentligen hade för läggning.

Inga kommentarer: