måndag 11 februari 2013

Mestadels bara arg

Återigen drömde jag om New York inatt och återigen, som alltid, så går drömmarna i stöpet. Det vill sig liksom inte. Antingen dyker vi upp i ett New York som mer liknar nån deprimerande höghusförort typ Angered eller Tensta, eller så fastnar vi i tullen. Det gjorde vi inatt. Av nån anledning så skulle kompisen H med på resan och väl på JFK fick han öppna upp resväskan och plocka ut allt. Till vår förvåning så hade han bara med sig några få klädesplagg och väskan var till en majoritet hopknögglad av fyra stycken tjocka sittdynor med ryggstöd, såna som man har till utemöbler. Både vi och tullpersonalen var lika förvånande, när H enkelt förklarade att "de kunde vara bra att ha, när man vill sitta ner". Jo.. det klart...

Annars är det mest jobb. Det blir ofrivillig humor när en kollega i korta drag berättar att hon varit på gynundersökning nyligen. Det var snabbt avklarat, det vara bara "in och ut", helt enkelt.

Jag svingar vilt mellan ämnena här.. Men är det inte ett problem att det just är assholes som Messi-kramaren i förra veckan – han som förnekade att han är dömd FEM gånger för sexuellt ofredande och påstod att det bara är polisens lögner – att det är just SÅNA typer och attityder som borde ha satts för att tvångstitta på förra veckans Uppdrag granskning, istället för att gå på fotboll?

Varför är jag på nåt sätt inte förvånad över att det är mitt politiska hatobjekt #1, landstingsrådet Christer G Wennerholm som är högste ansvarig för den upphandling man gjorde med det totalt inkompetenta bussbolaget Arriva, som tog över SL's bussverksamhet i norra Stockholm från nyåret? Är man så jävla proppmätt på sitt jobb att man inte ser några problem i offertbudgivning där ett av bolagen lägger sig 30% lägre än alla andra bolag. Nejdå, Wennerholm & co nappar på skambudet och ser aaaabsolut inga konstigheter i att erbjuda samma tjänster för 30% lägre kostnad. Skulle det kunna ha nån inverkan på kvaliteten? Turtätheten? Personal och utbildning? Nejdå! Jag kan för mitt liv inte förstå överhuvudtaget hur politiker resonerar i det här fallet. Bromsklossen måste bort, makt korrumperar och det finns inget värre än trötta, mätta politiker som suttit för länge och inte längre bryr sig.

Inga kommentarer: