lördag 10 november 2012

TV, bygg och den där idiotiska grannen

Jag tittar alldeles för mycket på tv. Jag som egentligen är helt ointresserad av att laga mat själv kollar ändå på allt från Kockarnas kamp till Hell's kitchen och Masterchef. Plågar mig igenom Project runway Sverige, trots att jag tycker det är skit och en usel kopia av det framgångsrika amerikanska konceptet. Project runway Sverige borde ha stannat på idéstadiet och aldrig ha producerats. Nivån är pinsamt låg och amatörmässig och man får i slutändan bara känslan av att folk är där för att synas - inte för att de är duktiga designers. Det är lite som X-factor, dit det allt som oftast inte är de hårt arbetande och kompetenta musikerna i landet, de som harvat i replokaler, som söker sig - utan snorungar som vill synas. 

Bostadsbristen i Stockholm är akut och ändå händer alldeles för lite. Vid det här laget borde politikerna var informerade om läget. Men fortfarande maler byråkratins kvarnar erbarmligt långsamt - enskilda intressenter och grannar tillåts blockera projekt. Värst är väl ändå det skeva i att det tycks vara byggföretagen som styr bostadsmarknaden - byggbolaget bygger det man själva vill ha, som ger dem största avkastning - inte att bygga det som faktiskt efterfrågas. Finns det ingen ekonomi, enligt byggbranschen, i att bygga studentlägenheter, ettor och mindre lägenheter för att få ut ungdomar till egna lägenheter - nä, då låter man sig nöjas med det!!? Trots att det är där det skriande behovet finns. Ni hör ju hur sjukt det låter? Tycker redan nu man bör ta sig en funderare på om det är en fortsatt explosiv utbyggnad av bostadsrätter i Norra Djurgårdsstaden som är det viktiga i nuläget - när man trots subventioneringar och upp till ett års hyresfritt boende ändå inte kan fylla upp lägenheterna med boende. Det är inte sjönära fyrarummare med öppen spis som är av högsta prioritet just nu.

Endast 24 kort återstår nu i projektet Foto-yatzy 2012 och tyvärr är det några riktig tuffa kategorier kvar. "Jag och en kändis", "En granne" och "Mitt ex". Just nu börjar det kännas krystat att kontakta något ex - bara för att få en bild och granngemenskapen i vårt hus är lika med noll. "Idioten", AIK:aren som jämt skriker och gormar i vårt hus - han har gått in i ett nytt skede. Numer är han arbetslös och kan skrika och gorma hela dagarna också - och avreagera sig på möbler när det går dåligt i hans tv-spelande. Yay! Och då är det ju så lustigt samtidigt, att han som mer och mer framstår som en person som inte kan uppföra sig och visas i normala sociala sammanhang (som inkluderar kvinnor) fått upp en träskylt på ytterdörren. Ett stort hjärta i ett snöre, med texten "välkommen". Wow, sällan har något känts mer förljuget.

Inga kommentarer: