onsdag 21 november 2012

Eva Braun-syndromet

Kursen skördar allt fler offer. Nu har 19-åringen hoppat av. Kvar är jag och de grå pantrarna. Och Chris Brown var i stan och hela vistelsen kantades av protester och motprotester. Konsertaffischer som visade upp Rihannas sönderslagna ansikte och SvD, som tog det något drastiska beslutet att INTE recensera Browns konsert i Globen - som ett ställningstagande mot hans privata handlingar. Jag vet inte riktigt vad man ska tycka i frågan. De som hävdar att man ska skilja på den offentliga personen och den privata - skulle man göra samma sak om pedofilen Jimmy Saville? "Det han har gjort privat är hemskt - men nu går vi vidare: offentligt är han en annan person." Men visst är det provocerande med de 9000 som trots allt tog sig till Globen och skrek sig hesa över sin idol. 9000 personer (mestadels tjejer) med Eva Braun-syndrom: "men han är ju snäll mot mig?". Samma syndrom som de här 20% som tycker att diktatur är en bra grej (och förbiser att en diktator skulle kunna vända sig mot dem). Samma Eva Braun-människor som gillar fräcka bad boys - så länge en bad boy faktiskt inte vänder sin våldsamma sida mot dem. Fråga kvinnorna på en valfri Kvinnojour hur coolt det är med bad boys. Det är ju ett evigt och väldebatterat ämne, tycker min idol Johanna Frändén skrev en bra krönika om problemet för några dagar sen. LÄS!

Man vet ju att det är såhär men visst är det kul när man "avslöjar" en lögn. Som småbarnsförälder är det väldigt praktiskt att kunna skylla på sina barn, när man inte kan eller vill komma på vissa bjudningar, eller att man kommer för sent, osv osv. Precis som vi hundägare alltid kan skylla ex allt illaluktande i vår omgivning på hundarna. Alla lukter är alltid hundarnas fel. Hur som.. det är kul när det då kommer ett event snart, där ett separerat par båda är inbjudna. De har ett barn som de delar på veckovis. Nu har det blivit en så pikant situation att båda personerna använder barnet som ursäkt för att eventuellt inte komma på den här festen. En av dem ljuger uppenbart. Men det är ju ingen idé att tjafsa om något sånt - det lär ju inte leda till nåt positivt i den fortsatta relationen.

Björn åkte äntligen ur Project runway Sverige men det lustiga var väl att han efteråt gick till frän attack mot hela programmet och hävdade att det var en blek kopia av det amerikanska originalet. Det var bara mellanmjölk och svaga kreationer. Och det har han ju helt rätt i. Vad han däremot glömmer är ju att han, i allra högsta grad, bidrog till den dåliga kvaliteten, till mellanmjölken och de extremt svaga kreationerna. Han var endast amerikansk i sitt självförtroende - inte i sin kompetens.

Och i stereon snurrar - ingenting. För den är trasig. Men Black moth super rainbow är ett bra band. Det är Tame impala och King Creosote också. Kan inte påstå att jag följt Så mycket bättre speciellt nitiskt men i gemen gör artisterna rätt tama versioner. Det är väl ett underbetyg när bästa låten än så länge är Darins version av Ugglas Astrologen.

Inga kommentarer: