onsdag 26 september 2012

Party in my head

Och så säger de att hallucinationer är något dåligt. Just nu har vi inne en patient som är jättesjuk och är isolerad på sitt väldigt spartanskt möblerade rum. Men i patientens värld är det inte ett kalt sjukhusrum, med endast en säng, ett bord, en lampa och jag på en stol. I hennes värld befinner hon sig på en schangdobel fest i goda vänners lag. Hon äter gott, skrattar hjärtligt med sina vänner, kastar upp den osynliga boan över axeln och röker sin cigarill med stil. Hon lever livet där inne, soft och tillbakalutad, i diskussion med sitt sällskap. Celebra gäster har hon, bland annat bröderna Lennon (?). Uttalat med finsk brytning är de: Tsonny, Tonny och förstås lillebror Conny. Ibland kelar hon med en katt på golvet också. Jag är bara en statist i sceneriet, någon i kulisserna. Och där sitter jag min tråkmåns och saknar helt fantasi och inlevelseförmåga.

Funderat på en sak när man åker bil. Undrar om polisen har ett uttryck för när de är ute och åker bil på motorvägen och det alltid uppstår samma fenomen. En slags ögontjänarkaravan av bilar, där alla åker laglydigt och fint precis bakom polisen. Ingen kör om, ingen gör några djärva filbyten, ingen tutar eller pekar finger. Alla följer den takt och fart som polisbilen har.

Borde plugga men vad gör jag istället...? Läser artiklar om udda namn på svenska speedwaylag. Varför heter laget så konstiga saker? Bysarna, Kaparna eller Valsarna...? Samtidigt kan man tycka att vissa lag har såna fantastiska namn att man tycker att det är synd att de bytt till mer internationella namn, eller gått in konkurs, eller åker i en lägre undanskymd serie. Vad sägs annars om Monarkerna, Getingarna eller Gamarna från Stockholm? Gastarna från Göteborg eller fräsiga Solkatterna från Karlstad. Gnistorna eller MK Tändstiftet från Malmö. Tycker också det är synd att Elit Vetlanda bytte bort det vackra Njudungarna. Eller Stjärnorna från Hallstavik. Man vet knappt om det handlar om speedway eller ett dansband.

Inga kommentarer: