torsdag 2 februari 2012

Janne Schaffer-kaffet

Strålande föreläsning idag. Älskar att få kunskapen kryddad med små kuriosa och pikanta anekdoter. Som att franske målaren Theodore Gericault, för att få en äkta autencitet av döende människor till sitt klassiska verk Medusas flotte - helt enkelt besökte Paris bårhus, för att måla av folk där, i olika ställningar. Eller William Turner, den store landskapmålaren som skänkte bort hela sin konstsamling, i sitt testamente, mot en enda önskan, att få hänga bredvid sin store idol Claude Lorrain på National gallery i London. Och det fick han.

Vi insåg idag att ett jobb här, är ungefär som att vara med i en sitcom - utan de pålagda skratten. En patient har klippt sönder sin egen kappa - i små små confettibitar. En annan har gjort sig en keps av ett paket Felix snabbmakaroner. En tredje är arg, för att någon i personalen sålt hennes man på Tradera. Och då har jag inte nämnt den aggressiva patient som använt en duschkvast som ett spjut mot personalen och kallat mig "jävla mjärde". Vilket väl är ett redskap för att fiska kräftor med...?

Men jag antar att man börjar bli lite avtrubbad. Vi dricker bara mer av C's "Janne Schaffer-kaffe" och låter det bero. Janne Schaffer-kaffe betyder att kaffet är så starkt att man får samma ansiktsspasmer som Janne Schaffer, när han spelar gitarr.

3 kommentarer:

Cam/Virus sa...

HaHaHa!!!

Anonym sa...

Medusas flotte är väl omskriven i "Motståndets estetik". Har du läst den? Fantastisk bok om man inte avskräcks av den kompakta textmassan...
För övrigt är jag friskförklarad och fikasugen!
//jfw

Mr Oakbitch sa...

Strålande nyheter! :) Sign me up för fika. Men boken har jag inte läst.