onsdag 24 augusti 2011

Onsdag med migrän

Dagens man måste väl vår käre bostadsminister Stefan Attefall (kd) vara. Man vill ju tro att han uttryckte sig felaktigt eller att något feltolkades längs vägen men nu inför terminsstarten på högskolor och universitet så går han alltså ut och erkänner att svensk bostadspolitik har misslyckats. Han råder studenter att undvika att söka studier i storstäderna pga bostadsbristen och som ett sätt att råda bot på det hela i framtiden, så resonerar karln på fullt allvar att det kan bli tal om att dra ner antalet studieplatser i storstäderna. Jag vet inte om man ska baxna över dumheten eller skratta åt en minister som helt öppet verkar ha gett upp att sköta sitt jobb. Han både underkänner det jobb den sittande regeringen haft sex år på sig att lösa, samtidigt som han slår ut med händerna och kollektivt vill bestraffa unga människors ambitioner, med den sämsta av nödlösningar.


Apropå detta kan jag ju också nämna att jag, överåldrig, överkvalificerad och enkom för det höga nöjets skull, sätter mig i skolbänken om en vecka för i ett år framöver läsa ett av dessa icke-ämnen som Svenskt näringsliv tycker borde ge lägre studielån. På halvtid och utan CSN-pengar, ska tilläggas.


Musikaliskt har det inte hänt mycket i herr Oakbitchs högtalare. Inväntar plattor med Florence + the machine, Kooks, Baxter Dury, Noel Gallagher, Beth Hart och lite annat smått och gott. Hade annars idag "nöjet" att höra en av artists-Sveriges mest integritetsfulla, fullständigt sälja ut sin image och konstnärssjäl. Jocke Berg tar sig an The Cars gamla hit You might think från 1984 och gör ett av ledmotiven till Bilar 2. Det känns perfekt är originalet trogen, visst, men en gladpoppande Berg som sjunger en barnslig knastext och agerar Disney-lekfarbror..., det känns... konstigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du verkligen att Joakim säljer ut sin själ?
Bra låt, både i original, Weezerversion och Joakimversion. Tycker jag. Men jag är väl kanske inte den mest objektiva lyssnaren å andra sidan...

Vad ska du plugga för något?

Mr Oakbitch sa...

Klart han sålt sin själ, även om låten är ok. Texten och sammanhanget är det inte.. inte enligt mig i alla fall.. :) Köper inte förnuftiga föräldraargument som att han alltid gillat Pixar och gör det här för sin sons skull. Det känns väldig o-rock n'roll. Jocke Berg blev lite mer Dogge Doggelito, radhusrebell som härnäst kommer att göra hätska utfall mot restaurangmomsen eller fastighetsskatten - säkerligen med nåt praktiskt vuxet argument.