söndag 21 augusti 2011

Om nejsägare, andedräkt och en för tidig peak

Jag har tjatat om det här förut men nu är situationen nästan komisk. Stockholm skriker efter nya bostäder och alla är överens om att det behövs byggas mer. Staden, politiker och tjänstemän, stadsbyggnadskontoret och byggbolagen försöker verkligen tillgodose efterfrågan men augusti månad måste vara en parodi i bygg-Stockholms historia. Jag slutade till slut räkna på det... men just nu står säkert TIO stora byggprojekt stilla bara för att kringboende, intresseorganisationer och allmäna rättshaverister gör allt för att stoppa alla former av byggande och överklagar alla beslut till förbannelse upp i högsta rättsinstans. Som att man överklagar bara för överklagandets skull. Slussen, Fredriksdal, Norra station, Grimman, Göta ark, Gladan och olika delar av Kristineberg, Svea artilleri, Vällingby parkstad - allt är överklagat och allt väntar på mer pappersexcersis och uppskjuta politikerbeslut. Till och med bygget av studentbostäder på grusplanen vid Albano (som mest är ett tillhåll för utbrunna bilar) - till och med det lägger sig folk i och vill stoppa. Tusentals bostäder blir inte byggda - pga en liten klick högljudda konservativa nejsägare som helt ärligt påstår sig att värna om framtidens Stockholm. Jag blir verkligen så trött... Jag tycker det är dags att ställa dessa nejsägare mot väggen och fråga hur de tänkt att stan ska lösa bostadskrisen om man gärna vill att det byggs men uppenbarligen bara i teorin. Aldrig inom en radie av några kilometer från deras bostadsrätt.


Och helgen var bra..? Jo tack, den var finfin. Middag i Roslagen, med övernattning ena dagen och 40-årskalas i andra änden av länet nästa dag. Mest bisarra samtalsämnet utspelade sig nog nån gång kring två på fredagsnatten, om huruvida man kan avgöra på en persons andedräkt om denne precis haft oralsex. K försökte nämligen dessutom med sitt statement outa en person (mannen med andedräkten) som antingen bi eller homo. Det här var inte oborstade tänder, det var inte vitlök, unken eller stark mat - han luktade penis. Jag är inte lika säker... bara för att man luktar gödsel ur munnen betyder inte det att man verkligen ätit en näve gödsel. Folk kan ha väldigt olyckliga magsyror, helt enkelt.



40-årsfesten var betydligt lugnare. Tillbaka i hemstaden, för att återse en del gamla bekanta och svullna ansikten igen, som man inte sett på många år. Vill inte låta förmer på nåt sätt men vissa människor har verkligen inte förändrats ett dugg på 15 år. Utseendemässigt är det positivt, intellektuellt däremot... nej. Om man stannar kvar intellektuellt och "coolhetsmässigt" där man hade sin ungdomliga peak, som 20-25-åring och sen inte utvecklas vidare. Då är det bara sorligt. Festen var annars trevlig, maten god och det var ändå kul att se att den andra halvan av det 18 år långa förhållandet jag skrivit om tidigare, också gått vidare och tycks ha hittat rätt i kärleken.

2 kommentarer:

antonia sa...

Alltid lika underhållande att läsa dina texter. Träffsäkra är de också.

Vore intressant att veta hur gamla dessa nejsägare är? Jag gissar att de i alla fall inte tillhör en yngre gard. Men kan ha fel också. Nejsägare får antagligen nejsägande barn också. Så vi blir aldrig a med dem.
Antagligen bör man ändra lagarna annars blir inga hus byggda i Stockholm.

Mr Oakbitch sa...

Jag bugar med rodnande kinder inför berömmet... :)

Nejsägarna är ofta 50+ och uppåt och värnar framtiden genom att obstruera så att deras barnbarn inte ska ha någonstans att bo. Vi kan liksom inte ha en bostadsmarknad som bara bygger på övertagande via arv...