onsdag 10 augusti 2011

18 år och lite tv-hat

Sociala dagar på sistone.. födelsedagsfester och bröllop, allt med kort varsel. Har under sommaren också haft förmånen att träffa en gammal kompis från gymnasiet, som sen dess bara haft en enda pojkvän. Han var den första och den enda i 18 år. Så det var som en blixt från klar himmel när paret bestämde sig för att gå skilda vägar och helt plötsligt stod denna väninna ute på singelmarknaden. För första gången i sitt vuxna liv. 18 års relation formar en person rätt rejält, allt från referenser till tankar till tillvägsgångssätt till smak. Ja, det mesta blir samsynkat och kompromissat och nu helt plötsligt står hon på egna ben. Det kändes väldigt konstigt att plötsligt se henne där, utan H, helt plötsligt med en annan karl, en främling.


Ryktena går om att Christin Meltzer värvats till Kanal 5 för att där bli en del av ett svenskt Saturday night live; Partaj. Peter Settman ska också var klar. Och där någonstans satte man också ribban för hur bra programmet kan bli. Det är som att man bestämt sig för att det inte är humorn som är det viktiga - nej, det viktiga är att avlöna Peter Settman, att damma av samma gamla tråkiga ansikten igen och ge dem chans på chans på chans att fortsätta göra tråkiga humorprogram, baserat på dåliga framhastade manus. Kasta in Peter Magnusson på en gång också! Han kan väl göra imitationer av kungen och Östermalmsbrats igen? Det är ju kul...


Problemet med svensk tv-humor är den tycks helt avsakna bäst före-datum. Är man väl inne i branschen får man fortsätta och köra. Likadant är det med Filip & Fredrik som har tusen och en projekt (och tv-producenterna överöser dem hela tiden med nya och det är egentligen bara nya programnamn för samma sak: deras dravel. Nytt omslagspapper till samma gamla present. Innehåll blir alltid underordnat deras självgoda hävdelsebehov och bjäbbande. Själv känner jag mig något provocerad när deras nya show börjar lanseras. Breaking news - nyheter såsom de BORDE presenteras. Borde? Enligt vem? Har fortfarande i färskt minne deras Oscarsbevakning i våras - som den "borde" vara, enligt dem själva. Den gick till historien som den sämsta och mest egocentriskt babbliga någonsin.

Inga kommentarer: