måndag 22 augusti 2011

Görings tvättbjörnar

Hörde den här nyheten igår och tyckte den var så fin på nåt sätt. Att Sverige inom kort riskerar att "invaderas" av två nya djurarter och att dessa inte hör hemma i vår fauna, saknar naturliga fiender och därför fortplantar sig som kackerlackor. Först är det mårdhundarna från Kolahalvön och norra Finland som tar sig in den vägen till Sverige. Det andra djuret var desto lustigare. Tyska tvättbjörnar. Det finns redan en miljon av dem i Tyskland och de har nu börjat sprida sig till Danmark och därifrån är det ju bara en liten simtur över till Sverige. Vad som var lustigt med hela historien var att man påstod att denna MILJON tvättbjörnar alla var avkomma till två vilda tvättbjörnar som dåvarande Luftwaffe-chefen Herman Göring valde att sätta ut i naturen 1934 som för att "berika Tysklands fauna". Men andra ord är de snart här. Det blev inte 10 000 tyska bögar som invaderade oss utan tusentals nasse-tvättbjörnar, så paradoxala i sitt ursprung, så historiskt tyngda men samtidigt så ickeariska genom sin svartvitkolorerade päls.


Om två helger är det annars dags för bakluckeloppis igen. Fascinernade skådespel det där. När man väl rullar in och ska börja packa upp och blir lika angripen av köpare som Tripoli igår natt, från alla fronter. Folk kan inte vänta på att man packar upp, sliter i grejer, skriker skambud i kör, öppnar bildörrarna och ger prisförslag på saker som inte är till salu. "Nej, jag hade tänkt behålla ratten, men tack ändå!". Så blir man stressad, säljer bra grejer för billigt och ser sen ens egna prylar ligga på ett annat bord längre bort - mycket dyrare. Så i år är vi rustade på försvar. Lilla Fridolf-tidningar för 20 spänn styck, kassen med odugliga kulspetspennor för 30.

2 kommentarer:

antonia sa...

Haha...klockrent med björnarna. Jag tänkte på samma banor när jag hörde nyheten, för det var väldigt lustigt framlagt.
Nyhetsuppläsare börjar bli lite som Aftonbladets rubriksättare. Det ska sticka ut.

Jag undrar - den där bakluckeloppisen var brukar den va? Har aldrig hört talas om det.
Men jag antar att man ska ha en bil också, men kanske kan åka dit med t-banan?

Mr Oakbitch sa...

Aldrig hört talas om bakluckeloppis? Illa, illa.. :) De finns ju överallt fast man får nog vara bilburen i de flesta fall, för att hitta till dem.

Själv tänkte vi stå på Täby galopp, eftersom den väl räknas som den största i Stockholm. Dit tar man sig bäst antingen med bil eller med Roslagsbanan från Östra station mot Österskär. Station Galoppfältet.