torsdag 5 december 2013

December

Läser att H&M under 2014 etablerar sig i Mood-varuhuset. Varuhuset som från början profilerade sig med att vara lite mer unikt och inte ha en massa kedjor inhysta. Smekmånaden är över att samma trista utveckling händer även här. Folk vill gärna ha åsikter om att man önskar sig något mer annorlunda och unikt men det bygger ju också att det annorlunda och unika faktiskt kan överleva.

Turbulent tid på jobbet med ett dödsfall nyligen på en omtyckt medarbetare. I efterhand skulle man kunna säga att det låg som ett omen över den här personen. Så sent som i somras ska hen ha kört bil på motorvägen när plötsligt ratten slutade fungera och bara snurrade runt runt. Stor omsättning på personal dessutom och en annan medarbetare som slutat har man försökt starta en insamling kring, till en försenad avslutningspresent. Rent pinsamt att insamlingskuvertet fortfarande innehåller NOLL kronor. Jag vet inte vad det säger om hur omtyckt personen ifråga var.

Skolarbetet fortsätter. Helt sjukt dålig planering, när november var fullpackat till en gräns där man inte såg någon ljusning och nästan kände att man inte orkade längre - för att nu i december bara skörda frukterna av allt arbete. Museibesök, avslappnade gruppdiskussioner, ingen press, inga deadlines. Min novell? Den blev klar i tid. Kvaliteten behöver vi däremot inte diskutera.

Inga kommentarer: