söndag 15 december 2013

Badkrukor och blodbad

I veckan var det besök på Yasuragi Hasseludden med jobbet. Fascinerande byggnad! Som en betongbunker och örnnäste i ett. En trevlig kväll med mycket frukt, chillande, massage, bad, bastu och god mat. Hann dessutom, trots varningar, både med att halka i duschrummet (och halvt krossa tån) och dricka alldeles för lite (vilket resulterade i en sprängande huvudvärk). Men allt som allt, trevligt. Sen blir det ju alltid skoj med äldre kollegor som går på meditationskurser och så fort de lägger sig ner på golvet i det mörklagda rummet - somnar och börjar snarka ljudligt.

Annars har det varit mycket jobb och mycket Musikhjälpen 2013. Har väldigt svårt att förstå att det faktiskt finns folk (som Avpixlat-troll) som faktiskt hånar projektet och tycker att allt är skit och PK. Var inte det SD's officiella hållning att faktiskt hjälpa de behövande på plats (för att slippa få hit dem)? Nu är inte det heller bra..? Hur fan ska man ha det? Och när Jimmy Åkesson auktionerar ut ett pris till välgörenheten - så är inte det heller bra. Då är alla hans positiva initiativ också av ondo, enligt meningsmotståndare, eftersom allt bara är ett led i att normalisera rasismen. Damned if you do, damned if you don't.

Kung Lear på Stadsteatern i helgen också. Oerhört blodigt och illvilligt. Sven Wollters avsked till teaterscenen. Bra pjäs, intressant regisserad - om än lite lång och Wollters gaggiga letande efter replikerna drog ju ut extra på det hela. Mest imponerande är att denne 80-åring orkar bära runt på folk på scen! Utan att vare sig glömma repliker, sträcka en muskel eller göra i byxorna.
 

Inga kommentarer: