måndag 31 januari 2011

Sherlock, Curre och Joan

Jag trodde väl aldrig att förre detta förbundskapten Curre Lindström skulle skapa mode igen. Mannen som blev känd för att ha fört Finland till deras typ enda VM-guld i hockey och för sina groteskt stora 80-talsglasögon. Ja.. och de där glasögonen tycks ha blivit nåt perverst nytt mode bland kvinnor i Stockholm. Överdimensionerade pilotbrillor, där för säkerhets skull även halva kinden också ska få bättre syn. Eller som man skämtsamt säger i Polen: "nån har parkerat en cykel på hans/hennes näsa". Ja, ungefär så stora och opraktiska är de. På 80-talet var det BARA töntar som hade såna glasögon i skolan. Så mycket extra glas att fylla ut - bara för trendighetens skull. Vad kommer härnäst - den klassiska Tommy Lindström-överkamningen på hippa unga män? Fast den finns väl redan i en kvinnlig variant också, översminkade tonårstjejer med Donald Trump som största frisyrinspiration. Allt hår från ena sidan, överkammat på den andra. Nu väntar jag bara på midjeväskor i neonrosa, som en ironisk klackspark - levererad av "rätt" person blir det ju rätt..

Måste ju också nämna gårdagens Sherlock Holmes. Enorm brittisk hype kring serien och igår fick vi äntligen se vad allt snack handlat om. Gammalt koncept i modernt och upphottat format, med djärvt bildspråk och alla former av nymodigheter som London 2010 uppbringar. Och det funkar. Spännande, drivet, snyggt och som C säger, nästan som om det vore nåt negativt "shit, här får man ju tänka hela tiden för att hänga med". Märkligt är att det bara finns tre avsnitt inspelade av serien - det är ju nästan ett hån.

Musikaliskt så har Glasvegas med ny svensk trummis släppt sin första singel till kommande plattan och The world is yours är precis allt man hoppats på - och lite till. Joan as policewomans nya skiva är tyvärr inte så bra som man hoppats på. Väntar då istället idogt på Strokes comeback och Beady eyes debut, vad nu den kan erbjuda i nyskapande.

1 kommentar:

antonia sa...

Kul om modes oanade svängningar. Särskilt om glasögonen. Klockrent.

Såg bara en liten bit av Sherlock. Blev utmattad när de två träffades sen bytte kanal. Har aldrig varit Sherlocks fan. Ska kanske ge en chans till.
Men för mycket hype sätter förväntningarna alldeles för högt.