söndag 23 augusti 2009

Christoph och avdelningens Ronaldo

Man hade ju hoppas på nåt mer storslaget och minnesvärt... men 9/9 2009 - klockan 09.00 på morgonen - DÅ.. ska jag till tandläkaren.

Avdelningen just nu känns som ett stukat Manchester United. Nåja.. inte för att vi är nåt storlag på nåt sätt men vi har precis fått veta att vår största stjärna lämnar oss. Ja, hur ersätter man avdelningens egen Ronaldo? Risken finns väl att det blir med nån medelålders rutinerad men trött Michael Owen-typ, i slutet av sin karriär. Inser att den metaforiska parallellen inte är klockren här..

I övrigt är jag beredd att äta min gamla Beijer-keps - med schezuan-sås och ris - om inte Christoph Waltz har en Oscarnominering att vänta nån gång i februari 2010, för sin roll som den vämjelige psykopatcharmige judejägaren col. Hans Landa i Quentin Tarantinos Inglorious basterds. Det här kan vara Tarantinos bästa film någonsin, vilket kanske inte säger så mycket, men äntligen har den gamle posören och effektsökaren gjort en RIKTIG film! Ja, en sån som består av ett bra manus, återhållsam och skicklig regi och ett helt batteri av helt fantastiska skådisar - där Waltz är kronjuvelen i skaran. Waltz är så bra att man nästan börjar hålla på skurkarna.

Inga kommentarer: